Az utóbbi években kölcsönszerződések aláírása és spórolás volt jellemző a téli átigazolási szezonra. Az idén, úgy tűnik, José Mourinho és a Manchester City is visszafogja magát. Helyettük Carlos Tévez, illetve a francia Paris Saint-Germain lehetnek főszereplők.

Ami biztos: az Arsenal két hónapra kölcsönvette egykori ikonját, Thierry Henryt a New York Red Bullstól. A francia csatárnak legfeljebb 10 mérkőzése lesz, hogy tovább növelje angliai gólrekordját. Ami majdnem biztos: a Chelsea megegyezett a Boltonnal az angol válogatott védő Gary Cahill hétmillió fontos (2,7 milliárd forint) átigazolásában, de az üzlet még várat magára, mert a jelenlegi heti 45 ezer fontos (17 millió forint) bér helyett a legjobban fizetett Chelsea-játékosok bérét közelítő heti 100 ezret akar.

Angol lapértesülések szerint a Manchester United szeretné megszerezni Frank Lampardot a Chelsea-től. Lampard a londoniaknál heti 140 ezer fontot (54 millió forintot) keres, az MU azonban nem fizetne ennyit a 33 éves angol válogatott középpályásnak. A hírt a Vörös Ördögök menedzsere, Sir Alex Ferguson hevesen cáfolta. A francia l’Equipe című sportlap szerint a Paris Saint-Germain 50 millió euróért (16 milliárd forint) elviheti az AC Milan brazil csatárát, Patót. Az üzletre akkor kerülhet sor, ha a piros-feketékhez érkezik a Manchester Cityből Tévez, aki állítólag már ki is nézett magának egy lakást Olasz­országban. Az üzletet bonyolítja, hogy a városi ri­vális Inter is bejelentkezett Tévezért. A PSG a Real Madridban játszó Kakáért is ajánlatot készül tenni. Az olasz bajnokságban ötödik helyen tanyázó Inter szélsőket keres. Elsődleges kiszemeltjük a Fioren­tinából Juan Manuel Vargas, akiért Mauro Záratét kínálják cserébe.

„Ugyanazokkal a játékosokkal akarom befejezni a szezont, akikkel elkezdtem, s ezt világosan közöltem minden érintettel” – nyilatkozta a hét elején José Mourinho, a Real Madrid mestere. A pletykák szerint két madridi is távozhat: az argentin Gonzalo Higuaínért és a francia Karim Benzemáért is ajánlatot készül tenni a Chelsea.

Dirk Kuyt januárban 12 millió euróért (3,8 milliárd forint) elhagyná a Liverpoolt a török Galatasaray kedvéért. Kuyt az angoloknál alig kap játéklehetőséget, nem szeretne kiszorulni a holland Eb-keretből. A bleacherreport.com szakértője szerint Lukas Podolski télen az Arsenalnál köthet ki. A Köln 26 éves játékosa 15 millió eurót (4,8 milliárd forint) ér.

Közben itthon is zajlik az élet: a bajnok Videoton a hírek szerint kész 3-3 játékost adni az Újpestnek Lázár Bencéért, illetve a Haladásnak Kovács Istvánért.

(Á. D.)

 

Honnan hová, további pletykák röviden

Martín Cáceres (uruguayi) Sevilla – Juventus
David Pizarro (olasz) Roma – Juventus
Alberto Gilardino (olasz) Fiorentina – Genoa
Marco Borriello (olasz) Roma – Juventus
Raul Albiol (spanyol) Real Madrid – Man. City
Jordi Alba (spanyol) Valencia – MU, Barcelona
Fabio Quagliarella (olasz) Juventus – Roma
Hulk (brazil) Porto – PSG

 

Megérték a pénzüket?

Az öt (plusz egy) legdrágább tavalyi átigazolásnak néztünk utána

1. Kun Agüero (Man. City, 45 millió euró) 19 bajnoki, 14 gól, 6 gólpassz
2. Javier Pastore (PSG, 43 millió euró) 17 bajnoki, 6 gól, 2 gólpassz
3. Falcao (Atletico Madrid, 40 millió euró) 12 bajnoki, 9 gól
4. Fábio Coentrão (Real Madrid, 30 millió euró) 10 bajnoki, 3 gólpassz
5. Cesc Fàbregas (Barcelona, 29 millió euró) 12 bajnoki, 8 gól, 5 gólpassz

+1. Samuel Eto’o (Anzsi, 25 millió euró) 11 bajnoki, 8 gól, 3 gólpassz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!