Holnaptól kapható a Vasárnapi Hírek legfrissebb száma exkluzív interjúval, irodalmi melléklettel és színes, érdekes tartalmakkal. Klikk részletekért!

 

Elszántabbak a kormányváltók

Van miért aggódnia a Fidesznek a választás előtt: a magas (65–74 százalékosra várt) részvételi hajlandóság mellett a bizonytalan szavazók mozgolódása és az átszavazási hajlandóság is meglódult. A Publicus Intézetnek a Vasárnapi Hírek számára készített legfrissebb méréséből kiderül: egy baloldali összefogást az LMP és a Jobbik szimpatizánsai is nagy arányban (80 és 64 százalék) támogatna, ha ezzel megakadályozhatna egy Fidesz-győzelmet.

Minden jobb, mint ha a Fidesz nyer

Interjú Karácsony Gergellyel a kormányváltás garanciáiról, az összefogás fontosságáról

A központ üzeni: kuss!

Sajtóelhárítás. Így nevezik azt, amikor egy szervezet kommunikációért felelős részlege mindent megtesz azért, hogy az információk csak akkor és csak úgy kerüljenek ki a sajtóhoz, amikor és ahogyan azt ők szeretnék.  A Fidesz-kormány nyolc év alatt tökélyre fejlesztette ezt a szisztémát.

Ferenc pápa keresztútja

Szeptemberben példátlan módon több mint hatvan katolikus pap és tudós írt alá egy dokumentumot az argentin származású egyházfővel szemben, amelyben rendkívül kemény vádakkal illették. Megfogalmazásuk szerint Ferenc eretnek álláspontot támogat a házasság, az erkölcsi élet és az Eucharisztia egyes kérdéseiben.

Húsvéti csiribí-csiribá

„Én nem vagyok babonás és fütyü- lök a varáslatra, mer Limában asz inkák főpapja adott egy amuletet ilyesmi ellen” – érvel ellenállhatatlanul Piszkos Fred a Megkerült cirkálóban, örök érvényű igazságként elhintve a magot minden tudományhívő tamáskodó agyában.

Részvétlen közöny

Szándékoltan nem hangadó, nem véleményvezér. Nem akar vezetni senkit. Műveivel reflektál a jelenre, egyéb megnyilvánulási lehetőség szerinte leginkább csak látszat. Ami viszont felháborítja, az a részvétlenség.  Spiró Györggyel beszélgettünk.

Nem pénzkérdés a menő menza

Rengeteg gyerek megy haza éhesen az óvodákból és az iskolákból, mert nem eszi meg a menzán kapott ételt. Az érintettek szerint minél inkább „nyeregben van” egy közétkeztető, annál kevésbé figyel a minőségre. Egyre több a diétás étrendet igénylő gyerek, a törvényi kötelezettség ellenére ők sokszor nem kapnak enni az intézményekben.

Illiberalizmus, ideológia nélkül

Eddig is tudtuk, Trumpnál öntörvényűbb ember aligha volt a világ leghatalmasabb országának elnöke, de olyan amerikai vezetőt is nehéz találni, aki ennyire nem volt tisztában a nemzetközi viszonyokkal. A magyar kormány az illiberális fordulatot várta tőle, miközben az ingatlanmágnásnak sosem volt ideológiája.

A hawala és a gyémántok

A hawala az iszlám bankrendszer, illetve valami, amit jobb híján bankrendszernek kell neveznünk, a gyémántok pedig remélhetőleg mindenkinek ismerősek, ha nem is jut belőlük a társadalom összes tagjának. Hogy kerülnek egy helyre? Hát, ezen a héten a hazai közönséget egy különös, szövevényes ügy tartja lázban, melynek e kettőhöz volna köze – és talán némely uniós támogatásokból történt „kiszivárgáshoz”.

Nincs elég védőoltás

Országos hiánycikk a kanyaró, mumpsz, rubeola elleni kombinált, gyerekek szá- mára kötelező, Priorix nevű védőoltás, és nem ez az egyetlen vakcina, ami nem elérhető az országban.

Kvarkokat számol a pálinkában

Kincses Dániel „elhozza” a Nagy Bummot – Képes a leghétköznapibb nyelven beszélni arról, hogyan indul újra és újra részecskegyorsítókkal az ősanyag nyomába.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!