A fülkeforradalom felfalt gyermekei

Vajon selyemzsinórként értelmezhetők a bírálatok vagy a propagandasajtó teljesít túl, és ad ötletet Orbánéknak?

 

Na, fogadjunk!

Összeállításunkban a fogadóirodák által kínált szorzókat váltottuk át százalékos győzelmi esélyekre, és ezek alapján próbáltuk felmérni, melyik együttes miért – vagy miért nem – lehet befutó Oroszországban.

 

Párhuzamos magyar társadalmak

Az 1920. június 4-i trianoni döntés idei évfordulójára időzített, Erdély elvesztése 1918–1947 című könyv kiadása alkalmából beszélgettünk a monográfia szerzőjével, Romsics Ignác történészprofesszorral.

 

Életekbe kerülő háziorvoshiány

Milyenek a mindennapok egy olyan, néhány száz fős településen, ahol a kormány által ajánlott húszmillió forint sem elég a fiatal háziorvosok odacsábítására?

 

Elkülönítés után munkanélküliség?

Már nem is cél a hátrányos helyzetű és roma gyerekek különoktatásának felszámolása, a sok kis szegregált iskola gyakorlatilag a jövo munkanélkülijeit termeli ki.

 

A valóság édeskeserűsége

Nem hisz a „mohácsisságban”, a politikai színházban viszont igen, ha az nem pártpolitizáló színház, mert a szó valódi értelmében vett színház eleve ellentmondásos társadalmi kérdéseket feszeget.

 

Csak riogatásra jó

Az OECD egy friss elemzése szerint akár 72 éves korig is dolgozniuk kellene a magyaroknak – pedig a férfiak esetében most éppen ekkora a születéskor várható élettartam.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!