Beérte a Jobbikot az MSZP

A Fidesz továbbra is toronymagasan vezet, igaz, most már majdnem minden ötödik fideszes gondolja úgy, hogy nem jó irányba mennek a dolgok az országban.

Szakképzett munkatársat keresünk!

Egyre nehezebb megfelelően képzett, szorgalmas munkaerőt találniuk a balatoni vendéglátóhelyeknek, van, ahol 30 százalékot kellett emelni a béreken, hogy legyen, aki dolgozik.

Viszik a pénzt, osztják az észt

Bekebelezi a kormány – egy Alaptörvény-módosítás és egy vb-meccs között, nagyjából ennek megfelelő, szotyolázós színvonalon megtett javaslattal – a tudományos kutatások forrásainak jelentős részét. Mire lesz ez jó neki?

Kattintott kőkorszak

Mélyreható következményei lehetnek, ha a demokrácia alapjait lehet megkérdőjelezni a választásokat befolyásoló internetes álhírekkel – mondja Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

Mesék, cipők, érdekes szavak

Gimesi Dórát többnyire az Időfutár című rádiójáték, majd regénysorozat társszerzőjeként ismerhette meg az olvasóközönség, ám a klasszikus értelemben vett népszerűség – bár megjelent több mesekönyve is – eddig elkerülte. 

Az öreg szittya szomja

Az Akadémia esetében sem a semmibe ugrik a kormányzat. A Pázmánnyal, a Károlival, a Közszolgálati Egyetemmel felépítették a lojális elit értelmiségi alternatívát, bár még tudományos ellenakadémiát nem létesítettek.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!