Úszás közben az Úristennel

Beer Miklós váci püspök mindig azt keresi, mit tenne a helyében Jézus, és az evangélium szilárd válaszai mellett Ferenc pápa példája segíti igaznak maradni. Rendíthetetlenek, akkor is kiállnak az elesettek, a menekültek mellett, ha százezrek üvöltik, pörölve-szitkozódva velük, az ellenkezőjét.

Főállásban, fizetés nélkül

Jövőkép nélkül, a mában élnek azok a családok, melyek súlyos állapotú hozzátartozójukat gondozzák. A társadalom peremére sodródva igyekeznek mindent megadni a családjuknak, miközben legfeljebb 52 800 forintos támogatást kapnak az államtól.

Rohamot kapott a lakáspiac

Ha egy építkezést nem sikerül 2019. végéig befejezni, milliókkal drágulhatnak az új ingatlanok. Az új lakások áfakedvezményének megszűnése kapkodásra kényszeríti a beruházókat és a vevőket. A gyenge forint még több külföldi vevőt vonzhat a jóval drágább környező országokból.

Szülni a nemzetnek

Amit a „csüggedt, vérvesztett, zsibbadt férfiak” elrontottak, azt a „hazájukat, tűzhelyüket kétségbeesetten féltő”, ugyanakkor „hű és bátor” asszonyoknak kell helyrehozniuk, magyarázta Tormay Cécile írónő az éljenző és tapsoló hallgatóságnak a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetségének (MANSZ) első közgyűlésén 1921 nyarán. Mitagadás, a férfiak akkorára tényleg elrontottak pár dolgot.

Rudi, Gizella és Robi nyomában

Soha nem találkozhatott a testvéreivel. Amikor 1947 júniusában a kis Weinberger Évike megszületett, nővére és két bátyja már évek óta halottak voltak. Sokáig a létezésükről sem tudott. Természetes volt számára, hogy egyke gyerek, s hogy az édesanyja egyedül neveli, mert az apja 1948-ban, Izrael állam megalakulásakor egy jobb élet reményében a Szentföldre költözött, vagy ahogyan a szakterminológia mondja, „alijázott”.

Ártani nem használ

Kétszázezer betegnek kell a következő egy hónapban új vérnyomáscsökkentő gyógyszerre váltani, mivel 27 terméket vontak ki a forgalomból Magyarországon. A valsartan hatóanyag-tartalmú tabletták egy részében ugyanis hosszú távon egészségre káros, rákkeltő szennyezőanyagot találtak.

Gáz van, gáz nincs

Hetek óta gáz nélkül élnek a budapesti Szent István körút egyik bérházának lakói. A százévesnél is idősebb épület vezetékeit már tavaly cserélni kellett volna, de akkor nem volt rá pénz. Most pénz van, gáz nincs.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!