És teremté a törvényt saját képére

Orbán Viktor kedvére faragják tovább az alaptörvényt; a nemrég elfogadott hetedik módosítás után ősztől egy-másfél éves revíziónak veti alá a kormány a 2011-es fideszes alkotmányt. Az átalakítás így belelóg majd a jövő évi választásokba is.

Újra éneklő holtak

Aprócska asszony, mégis, ahogy térülfordul a nagypolgári villalakás hatalmas te rei ben, ahogy odébb teszi a virágvázát vagy kedvesen „eldugja” a hanyagul ledobott táskám, hogy ne zavarjon bele a makulátlan enteriőrbe, nem lehet nem érezni a minden szőnyegrojtban vagy a kandalló szélén ékeskedő szoborleopárdokban (a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál díjai) megbúvó nagyságot.

Összefogócska: se veled, se nélküled

Mintha a sajátos szabályok alapján szétpofozott Rocky Balboát szilvára dagadt szemekkel visszaküldték volna a ringbe: ennyire hiányozhatott az ellenzéknek a két fővárosi időközi választás. Civil jelöltjeivel bele is szaladt két férfiasan állt, de attól még kiadós pofonba.

Kórházban kezet mosni luxus?

Semmelweis országában használják a legkevesebb alkoholos kézfertőtlenítőt az unióban. De nemcsak a pénzzel, hanem a hozzáállással is gond van, ellopnak mindent, ami mozdítható. A kormány plakátokkal harcol a szuperbaktériumok ellen.

Több mint egy meccs

Az „aranygeneráció”. Így nevezik a mindössze 4 milliós Horvátországban az 1998-ban vb-bronzérmes csapatot. Mostantól azonban már az „első aranygeneráció” lesz a jelzőjük, itt van ugyanis a második, amely vasárnap magyar idő szerint 17 órától tényleg az aranyéremért száll harcba. Talán nem túlzás, a modern futball legnagyobb sztorija lenne, ha össze is jönne nekik.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!