Keresztény véleményvezér

Polgári demokráciát építeni akkor lehet, ha a túlzott egók kikerülnek a politizálásból és a messiásvárás, a szentkultusz megmarad a vallásnak – Lukácsi Katalin ellenzéki aktivistát kérdeztük.

Minden gyereknek családban a helye

Gólyafészekre gyűjtenek a Gólyahír Alapítvány követei, hogy valóra váltsák nemrégiben elhunyt Gólyanagymamájuk, az egyesületet közel 20 évig vezető Mórucz Lajosné Gabika utolsó álmát: legyen egy olyan közösségi tér, amely állandó bázisa lehet az örökbe fogadó gólyahíres családoknak.

Roma vagyok, megcsináltam!

Vörös Viktor (vagy ahogy mostanában hívják: Mr. Viktor Voros) húsz éve hagyta el az országot, 13 évesen. A család Kanadába ment, ahogy akkoriban sok más roma család is.

Helyettesítenek, ingáznak, elfogynak

Folytatódik a számháború a pedagógushiány ügyében, a Klebelsberg Központ (KK) a héten is cáfolta, hogy országos problémáról lenne szó, de a mindennapi tapasztalatok egészen mást mutatnak.

Sajátjait győzködheti a Fidesz

A válaszolni tudó fideszesek fele szerint is a kormányt ítéli el a Sargentini-jelentés – ezt a meglepő adatot hozta a Publicus Intézet kutatása, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek még a strasbourgi döntés előtt.

A dal nem hazudik

Ember legyen a talpán, aki utánaszámol, de állítólag tényleg az 1507. és 1508. koncertjét adja Presser Gábor október 7-én és 8-án az Arénában.

Egymillióért nincs várólista

Hosszú ideig kell fájdalmak között élnie annak, akinek térd- vagy csípőprotézisre van szüksége; még a rutinnak számító szemészeti beavatkozásra is 3 hónapos az átlagos várakozási idő. 

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!