Boltzár: még mindig utáljuk

Egy kézen össze lehet számolni, hogy 2010 óta hány olyan nagy horderejű ügy volt, amelyben az akaratát rendre elemi erővel keresztülvivő Orbán-kormány végül visszavonulót fújt. Ezen kevesek egyike a nagyjából egy évet megélt vasárnapi boltzár, amelynek terve időről időre újra felbukkan – a kormány cáfolatával együtt. Könnyen lehet, hogy az ötlet a „tesztelés” fázisában van, a Publicus Intézet lapunk számára készített felméréséből mindenesetre egyértelműnek tűnik: az emberek továbbra sem kérnek belőle. A kérdés már csak az, hogy ez érdekel-e bárkit is.

Banánhéj a rossz kormányzás

Óriási veszteség a CEU politikai indítékú elutálása, aminek lehetnek még következményei. Az Orbán-kormány általában előbb lő, aztán kérdez, Gruevszki-ügyben is. Ennyi hasznos tudással nem a komisz kölyök szerepét kellene játszani az EU-ban, mondta Balázs Péter volt külügyminiszter a VH-nak.

Jól szervezett multikulti

Mintaiskola, sok munkával és egyeztetéssel. Európában hatvan éve működik a rendszer, kár, hogy keveset tanulunk belőle.

Fantomfájdalom a tanyavilágban

Egy késő őszi estén a munkából hazatérő szekszárdi szőlősgazda kifosztva találta a tanyáját. A kamrából eltűntek a sonkák, a pincéből a borok, a fészerből a gépek. Balogh László az első düh elmúltával nekifogott a tanyafigyelő hálózat megszervezéséhez. Ebből nőtt ki egy évtized alatt a Szőlő-Szem Mozgalom, amely ma már a bűnmegelőzés mellett szociális feladatokat is magára vállal.

Oktatók célkeresztben

Egyetemi oktatók feljelentésére szólít fel az egyik propagandaportál, a karaktergyilkosságok a felsőoktatásban is elkezdődtek. Mit taníthat egy oktató az egyetemen, ha a magyar valóság rendre ellentmond a demokratikus alapértékeknek? Bár az oktatókat támadják, a valódi áldozatok a feljelentők.

Életveszélyes tudatlanság

Akár 4000 HIV-fertőzött is lehet hazánkban, az érintettek fele pedig valószínűleg azt sem tudja, hogy beteg, így komoly veszélybe sodorja magát és partnereit is. Jó hír, hogy jövőre végre elérhető lesz a patikákban a gyorsteszt, amivel otthon is szűrhetik magukat az emberek. Azonban a megelőző kezelés továbbra sem támogatott! Nem csak a HIV, más nemi betegségek is komoly gondot jelentenek, mivel a fiatalok nem védekeznek megfelelően, folyamatosan nő a szifiliszes, gonorrheás vagy HPV-s esetek száma.

 

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!