Elvben a csuklógyakorlat nem része egy tornász felkészülésének, csakhogy
Berki Krisztián, a lólengés világklasszisa, vb-ezüst és Eb-aranyak
tömkelegének tulajdonosa különleges esetnek számít mostanság: egyelőre
nem a kedvenc szerén próbálkozik, hanem az ő „alapeszközével”, kezével
és vállával foglalkozik a nemzetközi hírű budapesti parafenomén,
Harasztosi László. Persze nem öncélú csuklógyakorlatokról van szó, hanem
a szertornász karrierje folytatásának szempontjából rendkívül fontos
gyógyításról, s e terápia része a mágusi segítség.


Ahogy Berki is fogalmazott lapunknak nyilatkozva: a kiváló természetgyógyásznál kozmikusenergia-kezelésen esik át pár hete, eddig nyolc találkozón vannak túl, s tapasztalatai felettébb kedvezőek.
„A Diószegi úti klinika vezetőjéhez szövetségünk elnöke vitt el, mert a tavaszi, birminghami Európa-bajnokság után, ahol is nem sikerült döntőbe jutnom, egyre roszszabb lett a vállam, amelynek baja régebbi keletű, s a csuklóm is, amelynek fájdalommal járó kopása a tornától egyre erőteljesebbé lett. Bár az Eb előtt a montreali Világkupát még megnyertem, nyilvánvalóvá vált: ha ott akarok lenni a 2012-es olimpián, márpedig ott akarok, akkor a sérüléseimmel komolyan kezdeni kell valamit. A porcépítő gyógyszerek nem igazán hatottak, emellé jött be május közepe óta Harasztosi mester energiaátvitele, amelynek nyomán immár olykor két-három napon át is teljesen tünetmentes vagyok. Azt nem hiszem, hogy teljesen sikerül kigyógyulnom az összes nyavalyámból, de olyan szintre az engem energiával feltöltő mágusnak köszönhetően leszorítható a fájdalomküszöb, hogy a versenyzésnél ne okozzon gondot.”
Harasztosi László, aki számos élsportolónknál, többek között a vívóvilágbajnok Székely Zoltánnál és Decsi Tamásnál ért el különösen látványos eredményeket, úgy látja, hogy újabb klasszis sportoló páciense belátható időn belül a topon lehet, vagyis a már komolyabb gyakorlások nyomán tökéletesen felkészülhet és eredményesen is zárhat az őszi világbajnokságon, ahol egyúttal kiharcolhatja a londoni olimpiára szóló kvalifikációt.
„Jól haladunk a blokkok, a fáradékonyság, a levertség megszüntetésében is, és ha úgy vesszük, hogy nulláról indultunk, akkor most úgy 65 százalékos lehet az állapota” – így a mester.
A sokszoros világ- és Európa-bajnoki dobogós Berki ugyancsak bizakodó:
„Június közepén nekifogok az alapozásnak. Bő egy hónapos pihenés után egy ideje a konditerembe már bejárok, úszok és futok, de a normáledzést majd csak ezután kezdem el. A vb-felkészülés ellenére az idei inkább a felzárkózás esztendeje, amelyben a lólengés mellett két további szeren, ugrásban és nyújtón is fel kell érnem igen magas szinte, olyanra, aminek alapján kijuthatok az olimpiára. Szeretnék kitartani addig, mert ismétlem: ott akarok, és hitem szerint ott is tudok lenni két év múlva Londonban” – mondta Berki a VH-nak.

J.K.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!