Mióta gyerekeim vannak, minden országot abból a szemszögből nézek, hogy mennyire gyerekbarát. Magyarország jeles! – nyilatkozta a Vasárnapi Híreknek adott exkluzív interjújában Angelina Jolie, aki mintegy három hónapos budapesti tartózkodás után, befejezte filmjének forgatását, Brad Pitt-tel visszautazik az Egyesült Államokba.

 

 

Jolie Los Angelesben kezdi vágni a nagy részt magyarországi helyszíneken forgatott első rendezését, a jugoszláv háború idején játszódó szerelmi történetet, melynek a forgatókönyvét is maga írta. A filmet angolul és a volt Jugoszlávia területéről érkezett színészek anyanyelvén is leforgatták. Magyarországra hat gyereke is elkísérte. A világsztár egy magyar szót jól megtanult: felvétel. Ezt hallotta ugyanis a legtöbbször.

– A hétvégeken az összes parkot bejártuk, fürdőbe mentünk, állatkertben sétáltunk. Az egyik park, ahol „az az ugrálós dolog van”, akkora kedvenc lett, hogy búcsúzóul testületileg ott kellett tölteni az utolsó napot a családdal – mesélte riporterünknek. A budapesti francia iskolában gyerekei, Pax és Maddox barátokat is szereztek, az egyik kisfiú szülei családostól látták vendégül a Pitt–Jolie famíliát. Járt magyar étteremben („a nevét sajnos nem jegyeztem meg”), cukrászdában („jaj, a magyar sütik”), még a bolhapiacon is. Azt mondta, Budapestből csak annyit látott, amennyit forgatás közben láthat az ember, de ez elég volt ahhoz, hogy elhatározzák: ide visszajönnek. Kötelező udvariasságnál többnek tűntek szavai: „Imádom Magyarországot”.

Interjú

Címkék: forint

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!