Talán nem csak a Hold és a Nap fogyatkozik 2017-ben A Kakas, a Vénusz, Fehér víz és a Fehér 1-es éve következik. Vagyis lehet válogatni, szemezgetni a kínálatból: mert az is lehet, nem csak utólag derül ki, hogy kinek mit tartogat az új év.

 
2017: mit hoz a Vörös Kakas? - VH, 2016. december 30.

A bizonytalanság, a zavarodottság, egyben az érzelmi koncentráció, a határok eltolódásának éve lesz 2017 – mely a nyugati asztrológia szerint a Naptól a második bolygó, a Vénusz jegyében telik majd. Ha az előző – a Mars jegyében formálódó – esztendő a férfias erőknek kedvezett, akkor a szerelem és a szépség római istennőjének nevét viselő bolygó égisze alatt zajló új évet a nőiesség attribútumai dominálják. Az egyiptomi, görög és etruszk természet- és termékenység-istennők jellemzőiből kialakított római báj és kellem uralta hölgy ugyanakkor nemcsak a szépség, a szerelem, a kedvesség és harmónia megtalálásában nyújthat segédkezet, de kettős természetéből adódóan az ezekhez vezető sokszor rögös, komoly erőfeszítéseket igénylő utat is megtestesíti.

A csillagállások fürkészői szerint az embertársaink iránti érzelmi kapcsok újraszervezése jellemzi majd az évet – nagy-nagy szabadságszeretettől övezve. Ez akár a házasságkötések számát is befolyásolhatja, ami a hölgyek függetlenségre való hajlamának erősödése miatt 2017- ben nem fog az egekbe csapni. A politikai-társadalmi változások terén pedig szintén biztatóan hangzik a liberalizmusra való törekvés.

Ami biztos, nemcsak az érzelmi kapcsolatainkat tervezzük újra, hanem mindenféle kötöttségeink is átalakulhatnak: a határok áthágásának éve elé nézünk. Geopolitikai kivetítésben ez az Európai Unió átrendeződésének folyamatára is kihatással lesz. Óvatos jóslatok a Brexitet követő kiszakadási hullámról beszélnek, konkrét fizikai határok megjelenéséről, bár fegyveres belharcok nem kísérik a folyamatokat.

Az anyagi lehetőségek azonban szűkülnek: Magyarország EU-s pénzcsapjai kiszáradhatnak. Öröm az ürümben, hogy komoly természeti csapások mindemellett nem várhatóak.

Mivel 2016 a numerológia szerint a 9-es számmal volt jellemezhető (= a lezárás éve), 2017 pedig az 1-essel (= az újrakezdés éve), tehát a Nap jegyének tulajdonságait is magán viseli, ideje a nagytakarításnak minden téren, új lehetőségeket kell találnunk, új motivációkat kell megfogalmaznunk, akár új vezetők meglelése révén. A békés szándék mellett némileg bekavar, hogy a 17-es szám a Plutót jelöli, ami viszont harcot prognosztizál!... Itt tetten érhető némi zavarodottság, bizonytalankodás.


Jólét, luxus – január végétől

Az állatjegyek váltakozására építő kínai horoszkóp szerint az új év 2017-ben január 28-án köszönt be: a Tüzes Majmot a Tűzkakas (Vörös Kakas) váltja fel.

Ezáltal élénk, mozgalmas, alapvetően kellemes évre számíthatunk sok lehetőséggel – a régi viták lezárása határozza meg az esztendőt. A távol-keleti előrejelzés is a nők társadalmi szerepeinek megerősödését regisztrálja: így a divat, a média világának további fellendülését, megújhodását. Érdekes módon, összhangban a Nap attribútumának fentebb jelzett befolyásoló erejével, az alternatív energiaforrások kihasználásának hatékonysága is növekszik ezzel párhuzamosan – legalábbis a világ Magyarországon kívüli részén.

A Kakas évében a gazdasági növekedés végre szemmel láthatóvá válik (nem véletlenül, hiszen a Tűzkakas féme az arany, mi luxust, jólétet előlegez), és nem csak állami szinten, de a „madárjósok” szerint az átlagember bankszámláin is gyarapodás várható. Nem mellékesen hangsúly kerül az elköltési idő meghosszabbítására is: a testi-lelki egészségünkkel is kiemelten foglalkozunk majd ebben az évben. Nem csak a távol-keleti meditációs gyakorlatok (például jóga) iránt nő meg az érdeklődés, de állítólag az aerobik- és a fitneszoktatók sem maradnak munka nélkül. Az év legbőségesebb időszaka az ősz lesz, gazdag terméssel – melynek metaforikus értelme akkor érik be, ha mi magunk is sok gyümölcsöt fogyasztunk!


Simulékony, gyengéd

A Krisztus születése előtt 100-ban kidolgozott, a japán császárné által népszerűsített japán horoszkópban kilenc csillagjegy mutatja az embernek az utat. A 2017-ben (1927-ben, 1936-ban, 1945-ben, 1954-ben, 1963-ban, 1972-ben, 1981-ben, 1990-ben, 1999-ben, 2008-ban) születettek az Ippaku – a Fehér víz eleméhez tartoznak. A jegy szülöttei igazi társasági lények, jó kommunikációs készséggel, akik vezetői pozícióra alkalmasak. Be nem áll a szájuk, ugyanakkor csakis a pozitív gondolataikat adják tovább, a szomorúságukat mélyen elrejtik. Víz jegyűként egyszerre simulékonyak, simogatóak, gyengédek, ámbátor a kellő akarattal és erővel is megáldottak, akár tomboló erővel is bírnak. Vezetői alkatuk a szerelemben is érvényesül, noha hűek és állhatatosak, idővel társukat birtokolni szeretnék, míg ők maguk a függetlenségre vágynak a párkapcsolatukban is, nem bírják, ha valaki rájuk telepszik.


Gyönge pontok

Jók a megérzéseik és az empatikus készségük a Fehér 1-es (Parkha Kham) elem jegyében születetteknek.

A buddhizmusban gyökerező tibeti horoszkóp kilencjegyű ciklusa szerint, akik 1927, 1936, 1945, 1954, 1963, 1972, 1981, 1990, 1999 és 2008 szülöttei, azoknak különösen jól telik majd a január 1-jével beköszönő, a Fehér 1-es jegyében telő új esztendő. A családi karma által a segítőkészségükről híresek hajlamosak a szélsőséges hangulatváltozásokra, így nemcsak visszaélhetnek képességükkel, de gyógyszerfüggőségük is kialakulhat. A jegy szülötteit nem fűtik túlzott ambíciók, minden élethelyzethez alkalmazkodnak. Mivel az anyagi javak hajhászása sem cél számukra, jobbára szerényen élnek. Köreikben jobb, ha külön gondot fordítanak a vese- és húgyhólyagproblémák megelőzésére, mert szervezetüknek ezek a gyenge pontjai. Mindezeken azonban csak a negyedik X betöltése után érdemes aggódniuk, mivel a legszerencsésebb életszakaszuknak 35–38 éves korukat jelzik előre a születésnél is segédkezet nyújtó, asztrológiában jártas, horoszkópkészítő lámák.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!