A Vasárnapi Hírek május 6-án megjelent friss számában részletes elemzést olvashat a 2018-as költségvetés tervezetéről.
Közismert, hogy az Orbán-kormány nagyrészt uniós forrásokból biztosítja költségvetési mozgásterét - így lesz ez a 2018-as választási évben is. Az elemzésből azonban kiderül, hogy ez a forrás csak részben elegendő - jelentős átcsoportosítást is terveznek...

 
Vasárnapi Híre,. 2017. 18.


A VH munkatársának elemzése:

"A nyomortól vesznek el. A kormány költségvetési mozgásterét csak részben biztosítják az uniós források. Részben viszont átcsoportosítások fedezik. Például mintegy 100 milliárd forinttal kurtította meg a kabinet a közmunkaprogramok pénzét, így jövőre ez a tétel 225 milliárd forint lesz.
A hivatalos magyarázat: a programból kihulló embereket felszívják majd a munkaerőhiánnyal küzdő cégek, hiszen mintegy 80 ezer álláshely betöltetlen.
Csakhogy ha eddig nem kellettek e helyekre a közmunkások, akkor mitől változna a helyzet? Azaz több tízezer ember maradhat mindennemű ellátás nélkül a választás évében. Jogos a felvetés, hogy ez nem jelent-e politikai kockázatot. A válasz az, hogy csak roppant mérsékeltet. Azok, akik több éve élnek mélyszegénységben, üzembiztosan „nemszavazókká” válnak, azaz a politikának nem kell törődnie a pacifikálásukkal."


A 2018-as költségvetés részletes elemzését a friss VH-ban találja.

Lőrincnek jó lesz! A számok egyértelműek: oligarcháinak zsebét tömi és voksot vásárol a rezsim
Uniós pénzből tömi ki oligarcháit a rezsim, és még szavazatvásárlásra is bőven futja
(Címlapképünket Botos Tamás, 444.hu fotójának felhasználásával készítettük)Nagy B. György "Haveroknak, időseknek" című összeállítása a május 6-i Vasárnapi Hírekben.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő lapszámunk megjelenéséig kapható az árusoknál.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!