Keresetlen stílusban rontott rá Fischer Ivánra, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetőjére Tarlós István. A világhírű karnagy és a főpolgármester szópárbaja második hete tart.

 
Tarlós István - Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

Fischer ugyanis visszaszólt, amikor a főváros csonkolta zenekara támogatását – egy videoüzenetben felsorolta, hogy milyen koncerteket kell elhalasztani. Tarlós erre rámordult, hogy: „Amennyiben nem képes befejezni a követelőző hisztériát, fenyegetőzést és zavarkeltést, úgy át kell gondoljuk a támogatását.”

A BFZ nem süllyedt le Tarlós szintjére, a zenekar igazgatóhelyettese, Erdődy Orsolya mindössze azt nyilatkozta lapunknak: „számunkra az első és a legfontosabb, hogy a közönséget szolgáljuk”. Ezért szombaton 17 órára a Vörösmarty térre várnak mindenkit, aki szeretné kifejezni szolidaritását a BFZ ügye és a klasszikus zene fontossága mellett.

De Tarlós ezt sem hagyta szó nélkül: „Szabadtéri koncertre közterület-foglalási engedélyt kell kérni. Mivel ilyen szóba sem került (...) ez azt is bizonyítja, hogy Fischer Iván a törvények felett is áll”.

Az utolsó szó joga most már a közönségé.

Az ügy részleteiről a friss Vasárnapi Hírekben írtunk, "200 millióért „nincs hiszti”!" címmel.

Ide kapcsolódik a lapunkban "Sajátos stílus" címmel közölt interjú Vitézy Dáviddal. Tarlós megjegyzéseivel kacsolatban Vitézy azt mondta: "Megszoktam főpolgármester úr igen sajátos stílusát, nem szeretnék belemenni a személyeskedésbe." A tartalmi vitát azonban felvállalta és részletesen kifejtette álláspontját. Az interjú és Tarlós tudatos provokációit elemző jegyzetünk ("Üres Tarlós sokat ér" címmel) a friss VH-ban jelent meg.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!