Munkatársunk, Kövesdi Péter írt a friss VH-ban "Gyávák" címmel cikket a Parlament előtt a gyermekéhezés felszámolásáért magányosan demonstráló, állásából elbocsátott nővérről.

 
Sándor Mária tüntet a Parlament előtt - Fotó: Kállai Márton

"Sándor Mária jó nővér. Ezt a felettesei is mindig elismerték. Csak hát egy kicsit hangos. Tüntetéseket szervez, interjúkat ad, olyan… izé. Na, hogy is mondják ezt? Jelkép. Egy jelképet pedig elég rizikós foglalkoztatni. Voltak, akik mégis megkeresték. Nekik megígérte, hogy csendben marad, az osztályon nem agitál, csak hagyják őt dolgozni. A helyzet azonban igen bonyolult. Merthogy a kórházak állami pénzből gazdálkodnak, az állam pedig nem szereti, ha valaki tüntet ellene, még ha ezt csak az utcán teszi is.Szóval az állami kórházak kiesnek. És a magánkórházak is."


A 2015. decemberi magyarországi helyzet egészét jellemzi a kép, amit munkatársunk cikkében elénk tár:
"A Parlament előtt, egy kifeszített molinó alatt ott áll Sándor Mária. Délután van, szürkeség és hideg. A térnek ezen a sarkán alig járnak, legfeljebb egy képviselő vagy egy pénzügyminiszter bandukol a Ház bejárata felé. Vagy egy kolléga a régi kórházból. A Péterfyből, ahonnét kirúgták, aztán felmondott. Aztán megint kirúgták."...


A "Gyávák" című cikk a friss VH-ban jelent meg teljes egészében.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!