Spórolva fejlesztenék az egészségügyet. - Az új államtitkár úgy csinál, mintha egy tankönyvi országban élne. - Ellátási hiány fenyeget, ha nem kap több pénzt az egészségügy - Kettészakadhat az egészségügyi rendszer, ha csak a csúcskórházak fogadhatnak mentőket.

 
Nem, ez nem szálloda. Ilyen kórterem is van - Fotó: Kovács Tamás, MTI

Kettéhasadó egészségügy - Az irány jó, csak pénz nincs rá Új lendületet hozott az ágazatba az új államtitkár, csak éppen az hiányzik, ami nincs: pénz.

"Kórházak bezárásáról, minőségi fizetős és ingyenes „vegetálós” ellátásra kettészakadt rendszerről beszélnek Ónodi Szűcs Zoltán, az új egészségügyi államtitkár „hitvallása kapcsán”. De ez csak az egyik értelmezés – a másik korszerűsödő egészségügyet vizionál. Hogy kinek lesz igaza, azt az idő eldönti, ám az többé-kevésbé kijelenthető, hogy a gyógyítórendszert nem a szakigazgatás (értsd: minisztérium), illetve az orvostársadalom alakítja, hanem a politikai akarat."

Lázár nem gátol - Igazodni kell a korhoz - Lebutított gyógyítás.

Tíz százalékkal többen fordulnak magándoktorhoz, mint
két éve.

Gigaadatbázist gründolna a kormány: egyetlen fájlba gyűjtenék az összes adatot egy állampolgár egészségügyi állapotáról - Nemi bajtól a szürkehályogig...
...

Munkatársunk, Nagy B. György összeállítása "Spórolva fejlesztenék az egészségügyet" címmel az október 31-i VH-ban jelent meg.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!