Utolsó hetébe fordult a tapolcai időközi országgyűlési választás kampánya.
A Fidesz, megismerve a közvélemény-kutatási adatokat, mintha lemondott volna a körzetről, a Jobbik viszont egyre nagyobb reményekkel várja a jövő vasárnapi eredményeket. A baloldali ellenzék arra számít, hogy megismétlik a veszprémi győzelmüket. Szocialista szakszervezetis gyürkőzik a jobbikos mentőssel.
Az április 4-én megjelent VH-ban riport jelent meg a tapolcai időközi választás kampányhangulatáról, riporterünk kifejti, miből vontuk le azt a következtetést, hogy már csak a baloldali és a jobbikos jelölt maradt a porondon.

 
Pad Frenc terepen: Már nem liheg a nyakában a Fidesz - Fotó: Ancsin Gábor

Ízelítőül néhány mondat a riportból:

„Ki az Isten juttatta akkor hatalomra, ha most mindenki azt mondja, nem szavazott rá?” - egy dühös választó Orbán és a Fidesz korábbi győzelméről.

(...)

"Jaj, hát maga az, kacag bele a szélbe a kötött sapkás néni Bazsiban, amikor rádöbben, hogy a szórólapra nyomott Pad Ferenc arca élőben mosolyog rá. De gyorsan komorodik a hangulat, mert „aki szegénynek született, az szegényen hal meg” – sűríti egy mondatba összes baját."

(...)

"Most persze jönnek, de korábban soha nem láttuk itt, legyint egy szőke bajszú férfi, majd hosszan néz maga elé, és arra jut, hogy Dabroncot utoljára 2012-ben tisztelte meg a fideszes országgyűlési képviselője..."

(...)

"Helyi pletykák szerint a Fidesz 3 ezres mintán mért, és ennek következménye, hogy Kövér gyakorlatilag elengedte a választókerületet, mondván: technikailag nincs tétje egy bukásnak, a kétharmados kormányzást nem akadályozza meg. Arról a házelnök tapolcai villámlátogatásán hallgatott, hogy a szimbolikus ereje annál nagyobb egy Fidesz-verésnek."

 


A Vasárnapi Hírek már szombaton, április 4-én megjelent, és a nyitva tartó helyeken egész hétvégén kapható. Nagy B. György riportja "Jobbra fütyül, balra fordul" címmel friss lapszámunkban olvasható.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!