Gál J. Zoltán főszerkesztő írja az október 22-én megjelent friss Vasárnapi Hírek Szerkesztői vélemény rovatában („Hogyan tovább?” címmel): „Úgy áll, hogy a Népszavával együtt csak mi maradtunk, akik ha a Népszabadságot nem is, de annak szellemiségét, értékeit, minőségét is megőrizhetik és felületet adhatnak ezt a szellemiséget, értéket és minőséget biztosító népszabadságos újságíróknak – ha ők kiszabadulnak végre az ellenük aljas puccsot elkövető kiadó munkajogi fogságából.

 
Illusztráció

A friss VH-ban a „felfüggesztett” (Orbán Viktor már előre szaladt, és pénteki nyilatkozatából kiderül, azt is tudni véli, az már megszüntetett napilap – a szerk.) Népszabadság több rendszeres szerzőjétől is olvashatnak cikkeket.

Megyesi Gusztávnak (az Élet és Irodalom munkatársának) a Népszabadság leállításáig népszerű rovata volt a lap szombati Vélemény rovatában; Tamás Ervin, a Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese lapja rendszeres publicistájának számított, a Mediaworks október 8-i akciója óta nagy lendülettel vetette bele magát a lapért és kollégáiért indult küzdelembe, Lakner Zoltán a Népszabadság állandó szerzője, és a VH-ban is megbecsült szerző.

Az október 22-i VH-ban jelent meg Megyesi Gusztáv „A sonka napja” című írása; Tamás Ervin és Lakner Zoltán pedig a Népszabadság és a magyar sajtószabadság elleni támadásról írt (Tamás Ervin „Amikor” címmel, Lakner Zoltán „Ténytelenítés” címmel).

Összeállításunkban háttérelemzést talál a Népszabadság leállításával kapcsolatos fideszes belharcokról, Rogán Antal és felesége feltételezhető szerepéről, „Rogán Antal feladatot kapott” címmel: a Népszabadság elleni retorzióval kapcsolatban két verzió kering: „Az egyik verzió szerint Orbán tudtával, egy másik változat viszont úgy tudja: már elkezdődött a Népszabadság ellehetetlenítése (az ügyben a Rogán, Habony Árpád, Andy Vajna, Matolcsy György kör mozdult), amikor erről szóltak Orbánnak.”

Összeállításunkban talál még egy háttérelemzést, „Időhúzás, megosztás” címmel: „Az amerikai külügy sem állja meg szó nélkül a sajtószabadság csonkolását - Egyre biztosabb, hogy a Népszabadságot egy Mészáros Lőrinchez közeli cég veszi meg - A népszabisok újabb jogi eljárást indítottak a lap működését felfüggesztő Mediaworks ellen”


Mindezt az október 22-én megjelent Vasárnapi Hírekben találja.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!