Nyílt titok immár, hogy háború van az MSZP-n belül. Molnár Zsolt elnökségi tag, a párt meghatározó politikusa merőben más szövetségi politikát képzel el, mint Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Miután Molnár nyilvánosságra hozta elképzeléseit, Botka árulónak titulálta, méghozzá olyan árulónak, aki a Fidesz érdekeit szolgálja. A miniszterelnök-jelölt megtehette ezt, hiszen Molnár egy – ha általánosságban is fogalmazó, de – a kongresszus által jóváhagyott elvtől tért el.

 
VH, 2017. július 29.


Mielőtt a részletek következnének, érdemes egy alapvetést tisztázni.

Noha kívülről úgy tűnhet, hogy Molnár a többi ellenzéki párttal való összefogást sürgeti, Botka viszont semmiképp nem akar szövetségeket, erről szó sincs.

A miniszterelnök-jelölt tartja magát ahhoz a korábbi mondásához, hogy mindenkivel hajlandó együttműködni, természetesen a DK-val is, de Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nem feszíthet egy közös lista élén, mivel kulcsszerepe volt abban, hogy a választók „szinte felmorzsolták az MSZP-t” 2010-ben. Azaz Botka egy Gyurcsány-mentes összefogást akar, Molnár pedig integrálná a DK-elnököt a választási konglomerátumba. Azaz a véleménykülönbség Gyurcsány Ferenc.

Folytatás a friss Vasárnapi Hírek 4. oldalán,
"Egymást ütik, nem  a hatalmat" címmel.

A július 29-i VH-ban tesszük közzé a Publicus Intézet júliusi pártpreferencia- és politikusok népszerűsége-mérését is.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!