Indiai sikerrecept a friss Vasárnapi Hírek hasábjain Aruna Roy aktivistától.

 
Aruna Roy


Egész életében a demokráciáért és az elnyomottak jogaiért harcolt Aruna Roy.
Az indiai civilek legendás alakja, amikor a CEU mellett tüntetett Budapesten, úgy érezte: egy globális közösség része, hiszen az egész világon visszaszorulóban van a demokrácia, és ez ellen fel kell lépni. Négy évtizede szervez civil megmozdulásokat, így van néhány tanácsa a magyarok számára is.

Aruna Roy
Az indiai civil társadalom ikonikus alakja 70 éves.
Az indiai közigazgatás korruptságát látva kezdett a szegények és rászorulók jogaiért harcolni. Az általa alapított szervezet legjelentősebb eredménye az indiai információszabadság-törvény elfogadtatása, amely jelentősen hozzájárult a kormányzat átláthatóságához. 2011-ben az amerikai Time magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé választotta.
A 2017. tavaszi egyetemi félévben a CEU vendégelőadója.

"Az  emberek már nem könyörögnek a jogaikért,  hanem kikövetelik maguknak, ami  jár. És már értik, hogy a jó kormányzás nem valami bonyolult és érthetetlen dolog, hanem nagyon is földhöz ragadt és megvalósítható, és hogy nekik is közük van hozzá."
"Követelni és nem könyörögni" címmel Aruna Roy portréja, pályájának, tapasztalatainak összefoglalója a friss VH-ban található. Munkatársunk, Kőműves Anita beszélgetett az aktivistával.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és jövő heti lapszámunk megjelenéséig az árusoknál kapható.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!