A göteborgi csúcson – november 17-én, pénteken – az uniós vezetők kinyilvánították: azt akarják, hogy egységes módon hozzák helyzetbe az unió minden rászoruló polgárát. A magyar kabinet azonban nem akarja ezt.

 
VH, 2017. november 18.

Hatékony egészségügyi és oktatási rendszer, amihez mindenki egyenlően hozzáfér, tisztességes bér és méltányos nyugdíj, érdemi és egyenlő pozíciók a munkaerőpiacon, kézzelfogható segítség hátrányos helyzet esetén – így summázható az, mit takar az EU szociális pillér néven futó kezdeményezése.

A göteborgi csúcson - november 17-én, pénteken - az uniós vezetők kinyilvánították: azt akarják, hogy egységes módon hozzák helyzetbe az unió minden rászoruló polgárát.

A magyar kabinet azonban nem akarja ezt. Hivatalosan azért, mert a szociális pillér takarásában az EU a nemzeti kormányok újabb hatásköreit akarja elvenni. Ilyesmit ugyan az Európai Néppárt, a Fidesz pártcsaládja sem érzékelt, de a kormány kitart álláspontja mellett, holott a terv épp az, hogy a nemzeti szabályozás keretein belül kell biztosítani a kívánatos ellátási színvonalat.


Folytatás, részletek a friss Vasárnapi Hírek 4. oldalán. Nagy B. György írása "Szociális szempont nincs" címmel olvasható.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő lapszámunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!


Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!