A világ legbefolyásosabb hölgyeinek listáját nemrégiben publikálták Amerikában. Az első három helyen politikus nők szerepelnek: a német kancellár, az amerikai külügyminiszter és a brazil elnök. Előkelő helyre került a maszkulin üzleti élet kevés női vezetője, a Pepsi, a Facebook, vagy a Kraft Foods első asszonyai. És persze az ilyen listán, csak eggyel kimaradva az első tízből, helye van például Lady Gagának is. De kik azok a hölgyek, akik Magyarországon gyakorolnak ilyen vagy olyan módon befolyást mások életére?

Bartos Erika: építészmérnökből lett a bölcsődés-óvodás korú gyermekek kedvenc mesekönyveinek szerzője, melyeket maga illusztrál. Az Anna, Peti és Gergő-könyvek, valamint Bogyó és Babóca történetei hiánypótló alkotások, és hiába tiltakozik a kissé bárgyúmód idillikus történetek ellen sok szülő, aligha ússza meg, hogy kisgyermeké­nek el ne olvassa vagy százszor.

- – Kép 1/30

A Vasárnapi Hírek összeállította a maga vállaltan szubjektív harmincas listáját azokról a nőkről, akik pozíciójuk, alkotásaik, gondolataik, vagy akár vagyonuk révén sokakra lehetnek hatással. Hölgyeim, csak önök után.


 

(Kattintson a képre a galériához!)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!