Ez lesz az utolsó szezon: március 15-én kinyit a Vidám Park, amely őszig tart nyitva, a további sorsáról még szinte semmit sem tudni.

 
Utolsó kör a körhintán? Idén szeptemberben végleg bezár a Vidám Park

A tavaly őszre tervezett Vidám Park-bezárástól végül elállt a Fővárosi Közgyűlés és november végén úgy döntött: csak idén szeptember 30-án zár be végleg a városligeti létesítmény, és csak azután veheti át a területét a Fővárosi Állat- és Növénykert. A testület az idei szezonkezdéshez 150 millió forint tulajdonosi kölcsönt is megszavazott a parknak, és 100 millió támogatást az állatkertnek is – a területbővítés előkészítésére.

A főpolgármester akkor azt is közölte: egyeztetéssorozatot folytatnak a Vidám Park új helyéről és üzemeltetőjéről. A Főpolgármesteri Hivatal szerint ez „folyamatban van”, arról jelenleg több információt nem tudnak adni. A 150 millió forintos tulajdonosi támogatás pedig a 2013. január-áprilisi időszak veszteségeit hivatott fedezni, a nyitvatartási az időszakban a cég nyereséggel működik, és ezen a pénzen kívül más segítségre nem lesz szüksége az utolsó nyereséges hónapig, szeptemberig.

Ez az év a nosztalgia jegyében telik, igyekszünk minél több kulisszatitkot és történeti érdekességet a látogatók elé tárni, akiket arra buzdítunk, jöjjenek el még egyszer (vagy többször) – utoljára – mondta lapunknak a park sajtósa. Patocskai Adrienn szerint már nem emelnek árat: a nappali jegy 4900, a kedvezményes 3500, az éjszakai 3300 forint marad. Ez a szezon két régi játékkal szegényebb lesz az előzőnél, de a „zuhanós” Skyflyer és a Versenyautó helyett lesz a gyerekeknek egy ugrálóvár és egy felfújható csúszda.

Az állatkertnek nagy tervei vannak a vidám parki 6,5 hektárral: a pónipark, a mesepark, az állatsimogató, és néhány patinás, védett vidám parki látványosság mellett a Kárpát-medence hajdani élővilágának bemutatója kapna itt helyet, s épülne egy, a Pálmaháznál nagyobb üvegcsarnok, élő állatokkal és növényekkel, amit a Széchenyi-fürdő használt meleg vizével klimatizálnának. Hanga Zoltán szóvivő azt mondta: van minimális és optimális tervük is, s hogy melyik valósul meg, az a támogatás összegétől függ.

Címkék: Budapest, főváros

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!