Ez a címben szereplő kérdés nem hangzott el, amikor Csányi Sándor MLSZ-elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján a helyszínen jelen nem lévő kollégánknak, Gól című rovatunk állandó szerzőjének, Hegyi Ivánnak ment neki.

 
Csányi Sándor - Fotó: Illyés Tibor, MTI

Lapunk szerkesztőbizottságának elnöke "Kollégák" című publicisztikájában leírja, mi történt a tájékoztatón, és szomorúan megállapítja, a legnagyobb baj, hogy az ott megjelent újságírók részéről semmiféle szakmai szolidaritásnak nem volt jele.
(Zalai István: "Kollégák")

A friss Vasárnapi Hírekben további írásokban is a magyar foci friss és egyben nagyon is régi ügyeivel foglalkozunk.

Az MLSZ-elnök által megszólított Hegyi Iván a Gól rovatban azt elemzi, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság néhány mérkőzését Magyarország rendezheti. "Magyarországnak negyvenkét hosszú esztendő után újra köze van a labdarúgó Európa-bajnoksághoz" - állapítja meg, Ezután figyelembe véve, hogy "a jelenkori NB I garnitúrája joggal pályázhat a minden idők legszerényebb képességű mezőnye", arról ír, milyen esélyeink lehetnek, hogy ne csak rendezzük a meccseket, de az Európa-bajnokságban részt vevő nemzetként szurkolhassunk a magyar válogatottnak. Ezúttal jó lenne engedni a negyvennyolcból - írja Hegyi Iván, arra utalva, hogy nem kellene kivárnia az 1972-ben kezdődött rossz sorozat negyvennyolcadik évfordulóját...
(Hegyi Iván: Földrészsiker - Európa 2020-ban biztosan hozzánk jön, de közelít-e addig a magyar futball a kontinenshez?)

Interjút készítettünk az új helyzettel kapcsolatban az ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitány, Dárdai Pál édesapjával, az egykori kiváló pécsi labdarúgóval. Az északírek elleni vereségről és arról is beszélt, hogy fia hol képzeli el jövőjét.
(Fluck Miklós: "Másodállásban kapitány")

Az újabb szövetségikapitány-csere után munkatársunk részletes elemzést készített a szereplők elgondolásairól: "Nem az a kérdés, miért Dárdai Pált kérték fel, hogy irányítsa a válogatottat a következő három meccsén, hanem, hogy mi volt a szövetség elképzelése Pintér Attilával? Egyáltalán: mi a szövetség elképzelése?" Szerzőnk úgy látja, "Dárdai Pál 900 kilométeres távolságból, 14 év távollét után is pontosan látja, mire volna szüksége a magyar focinak. Éppen ezért Dárdai Pállal akkor nyernénk a legtöbbet, ha nem ő lenne a szövetségi kapitány," hanem egy sokkal fontosabb feladatot végezhetne a magyar labdarúgás érdekében...
(Kövesdi Péter: "És most mi lesz?")

Összeállításunk, részletekkel, a szövetségi kapitány váltogatást számokban kifejező táblázattal, a Vasárnapi Hírek szeptember 21-i számában olvasható.

 

Címkék: Ajánló, magyar foci, MLSZ

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!