Az állam elsődleges feladata, hogy gondoskodjon a magyar nemzet fennmaradásáról és az állampolgárok életminőségének javításáról – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a kettős állampolgársággal kapcsolatban szeptember 15-én. Szavai, egy nappal később, az Index hírportálon megjelent cikk fényében ironikus színezetet kaptak.

 
 

A korábban már több médiumban – tavaly például a belgrádi Politika című lapban – emlegetett, a magyar honosítási kérelmek köré épülő szervezett bűnözés ténye bontakozott ki végre teljes egészében.

Amikor a fenti mondat elhangzott Semjén Zsolt szájából, nem csak az Index riportere tudta részleteiben, hogyan juthatott magyar állampolgársághoz több tízezer olyan orosz, ukrán és szerb, akik egyébként nem felelnek meg a kettős állampolgárság követelményeinek, hanem a kormány tagjaként a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes is. Ha nem így lenne, nem szigorították volna már tavaly, 2013 márciusában az ügyintézőhelyek körét és alighanem nem került volna fel nyáron a kettős állampolgárságról tájékoztató kormányzati honlapra az a hét nyelven megfogalmazott különös felhívás sem, amely szerint a magyar nyelv nem megfelelő mértékű ismeretének hiányából adódóan a kérelmező visszaélés áldozata lehet. De azt is nehéz elképzelni, hogy a kormánypárti politikusok ne tudnának arról, hány gyanúsítottat tartóztattak le állampolgársági visszaélésekkel kapcsolatban az elmúlt években – csak 2013-ban minimum három alkalommal összehangolt akció keretében fogtak el hivatalnokokat és velük dolgozó „felhajtókat”, jogászokat Záhonyban, Budapesten és Szekszárdon.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat és a különböző rendőri szervek már hónapok óta figyelhették titkosszolgálati módszerekkel a szervezetten tevékenykedő csoportot, amelynek hat tagját egyszerre tartóztatták le Szekszárdon. Vajon egy ilyen nyomozás alakulásáról nem referál a belügyminiszter, mondjuk, Németh Zsoltnak, a külügyi bizottság fideszes elnökének, aki pár napja arról győzködte a közvéleményt, hogy hatékony a védelem az állampolgársággal való visszaélésekkel szemben? Dehogynem!

De kit érdekelnek a sötét üzelmek, ha a szent célok közben megvalósulhatnak. (Ráadásul mindezzel sikerül az EU-nak is újabb fityiszt mutatni. Beváltak ugyanis az unió 4 évvel ezelőtti aggályai: több százezer, unión kívüli országból származó állampolgárt fogadtunk be önkényesen az EU-ba, köztük nem kívánatos ukrán, orosz és szerb ügyeskedők, csalók, gazemberek ezreit – az unióból érkeztek is kritikus hangok.) A magyar állampolgárság kiterjesztését sikertörténetként értékeli Semjén Zsolt, amelynek égisze alatt a ciklus végére akár 1 millióval gyarapodhat a magyar állampolgárok száma. Ezt a párt legnagyobb eredményeként emlegette tegnap a KDNP 70. szülinapi ünnepségén. A külhoni magyar szavazókat hosszú időre lekötelezték és a népességfogyást is sikerült megállítani. Hogy nem rózsaszín csecsemők, hanem megtermett kopasz maffiózók dúsítják nemzetünk, szinte elhanyagolható apróság.

4 év alatt;
630 ezer magyar állampolgárságot adtak ki;
22 ezer kérelmet utasítottak vissza.

Szeptember 27.: Születésnap KDNP módra
„Egy liberális demokrácia nem lett volna képes arra, hogy nekimenjen a rezsiszámláknak, hogy segítő kezet nyújtson devizahitelesek százezreinek, hogy megadóztassa a multikat, a nagy energiaszolgáltatókat és a bankokat… Ezért kell kereszténydemokrata kormányzás Magyarországon” – mondta tegnap Orbán Viktor.
Beszédét igen ünnepélyes körülmények között tartotta, az éppen hetvenéves Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ünnepi választmányi ülésén, ahol beszédet mondott Semjén Zsolt, a párt elnöke, Rétvári Bence és Surján László alelnökök, Harrach Péter frakcióvezető és Latorcai János választmányi elnök, az Országgyűlés alelnöke is.
K. V.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!