Új csapatba menekül.

 
 
 

 
Bár több roma vezető bíróság elé citálná, úgy tűnik, következő négy évét bebiztosította Farkas Flórián, aki hivatalosan is bejegyezte új szervezetét. A Roma Integrációért Országos Szövetség (RIOSZ) szervezését és tagjainak toborzását már tavaly elkezdte a Fidesz fő romaügyi szövetségese – rossz nyelvek szerint azért, mert a Lungo Dromban vészesen fogyni kezdett körülötte a levegő. Többen indultak ellene a tisztújításon, és voltak, akik feljelentették sikkasztás és más bűncselekmények miatt – emlékeztet a Romnet.hu.

A Farkassal és a Lungo Drommal kapcsolatos hírek az utóbbi hónapokban közokirat- hamisításról, költségvetési csalásról és hivatali visszaélésről szólnak.

A Fidesz a visszás ügyek tömkelege ellenére ismét választási szövetséget kötött a Lungo Drommal – a dokumentumot Farkas írta alá, bár erre nem volt felhatalmazása a kongresszustól. Orbán Viktor pedig világossá tette, hogy mindaddig kitart mellette, amíg a Lungo Drom őt választja elnöknek. „A cigány közösség maga eldönti, mit gondol erről, mi pedig elfogadjuk az ő véleményüket. A Lungo Drommal való együttműködést sikeresnek ítélem és folytatandó” – mondta a kormányfő.

Az új szervezet célja, az alapító szándéka szerint „a magyarországi roma közösség, a tagság képviselete, valamint a hátrányos helyzetben lévő nem roma lakosság érdekeinek kifejezésre juttatása”. A Romnet szerint valójában inkább az, hogy folyamatosan biztosítsa az innen-onnan érkező fejlesztési pénzek és támogatások elosztását.

Farkas semmit nem bízott a véletlenre. A Roma Integrációért Országos Szervezetet a Lungo Drom székhelyére jegyeztette be, és az alapító okiratban kikötötte, hogy legalább 2021. augusztus 31-ig ő lesz az elnök.

K. P.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!