Két világ összecsapása következik. Orbán Viktor miniszterelnök a demokratikus ellenzék reményei szerint utolsó kormányfői beszédét mondta el. A kormányváltásra készülő ellenzéki pártok pedig demonstrációt rendeznek ma délután fél háromtól az Operaház előtt.

„Akinek elege van az Orbán-rezsimből, jöjjön el március 30-án és mondjon rá hangos nemet, hogy április 6-án már igent is mondhassunk egy új korszakra!” – hirdetik a Facebookon a kormányváltók tüntetését, amelyen a szövetség mind az öt vezetője felszólal, a sort Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt beszéde zárja. A helyszín szimbolikusnak is tekinthető, az Opera előtt 2012. január 2-án először tüntetett az ellenzék az új Alaptörvény ellen.

A „kormányváltó erők” szerint két világ „csap össze” szombaton és vasárnap, Orbán Viktor miniszterelnök pedig reményeik szerint utolsó kormányfői beszédét mondta el. Erről Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója, Molnár Csaba, a DK alelnöke, Szelényi Zsuzsanna, az Együtt- PM politikusa és Bősz Anett, a Liberálisok elnökségi tagja beszélt szombaton.

Az ellenzék vezetői a kampány utolsó időszakában az országot járják. Mesterházy Attila pénteken Keszthelyen, Körmenden, majd Siófokon arról beszélt, ha a kormányváltók győznek, jobb, igazságosabb Magyarországot teremtenek.

Gyurcsány Ferenc a Népszavának úgy fogalmazott: „nem tudnak példát mondani arra, hogy a miniszterelnök nyílt lakossági fórumot tartana, ahol bárki kérdezhetne tőle”.

Sok sikert kívánt Bajnai Gordon az „államosított Orbánisztán” érdekében vonuló Békemenetnek, illetve az ellenzéki szövetség lejáratása érdekében százmilliókért kampányoló szervezőknek szombati érdi sajtótájékoztatóján. Az Együtt–PM szövetség vezetője úgy fogalmazott, a „vezérük hangját” már alig váróknak azt üzeni: vigyék majd el magukkal a Fidesz-kormányt, hogy ne kelljen az országban tovább félni. Bajnai korábban Székesfehérváron azt mondta, Orbán Viktor egyszavas programja, a „Folytatjuk!” azt is jelentheti, hogy „a magán-nyugdíjpénztári lenyúlás után átvenné a Fidesz a bankbetéteket is állami megőrzésre”.
 

Címkék: Választás 2014

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!