A vizitdíj igenis jó – legalábbis a többség immár csöppet sem bánná, ha a jövőben fizetnie kellene, erre jutott a Publicus Intézet lapunk felkérésére készített kutatása az egészségügyről.

 
Nagy B. György részletes elemzése és a lapunk felkérésére készült Publicus-kutatás eredményei a Vasárnapi Hírek november 21-én megjelent számának 16. és 17. oldalán: Akkor már inkább a vizitdíj! - és Borítékolt elégedetlenség címmel

Megeshet, hogy a néplélek fordult a 2008-as kormánybontónak szánt (és akképp is sikeredett) „szociális népszavazás” óta, de sokkal valószínűbb, hogy a realitás verte orrba az embereket. Az egészségügy – ha szőnyeg alatt is, de – már javában szakad ketté fizetős és állami szolgáltatásra: ezt bizonyítja, hogy az egészségügyi kiadások 38 százalékát a polgárok már maguk finanszírozzák.

Ráadásul kár a helyzet változásában reménykedni: a jelek szerint pénzt nem tol be a kabinet a rendszerbe, csak újabb szabályokat. Amelyek ugyan az ellátás minőségét hivatottak emelni, ám ha az intézmények forrás és képzés hiányában kénytelenek a követelményeknek eleget tenni, akkor számos részlegüket le kell építeni – be persze így sem zárnak, csak tetszhalál állapotába kerülnek a kórházak. Ezzel párhuzamosan egy központosítási törekvés is zajlik – azaz csúcskórházakba koncentrálják majd a különböző kezeléseket.

A folyamat vége egyértelmű: a szegényebb embereknek nem lesz pénzük utazni, hálapénzt fizetni, magánorvoshoz járni, marad a lebutított állami ellátás.


Nagy B. György részletes elemzése és a lapunk felkérésére készült Publicus-kutatás eredményei a Vasárnapi Hírek november 21-én megjelent számának 16. és 17. oldalán: "Akkor már inkább  a vizitdíj!" - és "Borítékolt elégedetlenség" címmel.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!