Pénzes madzagon rángatja a kormány a legnagyobb, egységes szavazói csoportot. - A nyugdíjcsökkentés túl veszélyes, marad a „kiszorítás” vagy a korhatáremelés. - 12–18 ezer forintot kellene havonta spórolni a tisztességes „túléléshez”.

 
Egyedülálló mértékben függnek az államtól a magyar nyugdíjasok - illusztráció forrása: Profimedia

"Melyik az a választói csoport, amelyik brutálisan nagy, tagjai azonos élethelyzetben léteznek, és egységes üzenetekkel mozgósítható? A válasz: a nyugdíjasok. Ők adják a csaknem 8 millió szavazópolgár több mint negyedét. A statisztikák szerint 2,1 millióan jogosultak öregségi ellátásra.
Persze joggal gondolhatná bárki, hogy a legtöbb európai országban ez a helyzet, pedig nem. Ugyanis a honi nyugdíjas egyedülálló: a vén kontinens idős emberei közül a magyarok függnek leginkább az államtól."
 

Munkatársunk, Nagy B. György "Szavazók és nyugdíjpóráz" címmel elemezte a magyar nyugdíjasok nemzetközi összehasonlításban is kirívó mértékű függőségét, és ennek következményeit. Az elemzés  a friss VH-ban olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!