A Vasárnapi Hírek december 19-én megjelent számának Fókusz rovatában több oldalról is fogalkozunka Fidesz-világ karácsony előtti produkcióival.

 
 

"Ha a miniszterelnök valamilyen okból kikerülne a rendszerből, akkor a káosz lenne az úr. Nem véletlen, hogy Orbán a kongresszuson még inkább „magára szabta a rendszert” és emelte a tétet: meghirdette 2018-as miniszterelnök-jelöltségét, magára húzta a kampányt, illetve belengetett egy későbbi rezsimátalakítást is. Ugyanis a hatalom pártja – minden látszaterő és emelkedő népszerűségi index ellenére – előre menekül."
(...)
"A blöffölés politikája pedig a jelek szerint bevált: a Fidesz népszerűsége az utóbbi hónapokban negyedével nőtt, így a lakosság 25 százaléka szereti a kormánypártot. Az persze üröm az örömben, hogy a Publicus Intézet szerint novemberben is ezt az eredményt hozta a Fidesz, azaz az utóbbi egy hónapban nem moccant a népszerűségi index" - írta munkatársunk, Nagy B. György a múlt heti Fidesz-kongresszus kapcsán készített elemzésében.
(Részletek "Egy az ember, egy a jelszó" címmel a friss VH-ban.)


Közzétettük a december eleji VH-Publicus közvélemény-kutatás váratlan eredményeit is:
"Visszacsúszni látszik a kormány a népszerűségi lejtőn: míg egy hónapja az emberek 59 százaléka volt elégedetlen a teljesítményével, immár 62 százaléknak nem tetszik, amit a kabinet csinál. (Igaz, ez az arány nyár végén még 68 százalék volt.) Ami valóban izgalmas, hogy legnagyobb mértékben a sajátjai ábrándultak ki a kormányból."

(Publicus: Újra lefelé csúszik - részletek, adatok, ábrák a friss VH-ban)


A Kövér László-Kovács Ákos kijelentései, majd a Telekom elleni kormányzati fellépés botrányát természetesen részletesen ismerteti lapunk.
Ajánlónkban most cikkünkből a nagyokat durranó kijelentéseket idézzük fel:

Kovács Ákos: „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”.

Kövér László: „Azt szeretném, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének tartanák, ha unokákat szülnének nekünk.”

Rogán Antal: „a Magyar Telekom nyíltan megsértette a magyar alkotmányban szereplő, a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságáról szóló részt”. A miniszterelnöki kabinetfőnök szerint a Magyar Telekom „visszaélt azzal a lehetőséggel, hogy van pénze, azt csinál, amit akar”.

A KDNP-s Rétvári Bence államtitkár az ATV-ben azt mondta, hogy szerinte a keresztény-konzervatív értékvilága miatt kötöttek bele Ákosba. „A Telekom olyan helyzetbe hozta magát, mintha ő volna hivatott megmondani mindenkinek, hogy mit gondoljon, ez pedig nem a cég dolga”

Minderről szerkesztői vélemény rovatunkban Gál J. Zoltán főszerkesztő "Kor, szellem" címmel írt vezércikket.

"...a Fidesz közeli dalcsináló Ákos úrnak a nők szerepéről alkotott véleménye, hogy tudniillik szülni tessék meg férfiemberhez tartozni, ne önmegvalósítani, nagyjából azonos egy másik ikon, Kövér László házelnök véleményével."


"...a miniszterelnök felülírta saját családügyi államtitkárának meglepően épeszű nyilatkozatát, ellentmond Ferenc pápának, saját alkotmányának, európai alapokmányoknak, a józan észnek, a jó ízlésnek, értékeknek, elveknek, és csak remélni tudom, hogy megannyi miniszterné asszonynak, és tán saját feleségének is."

"Félnek Európától, félnek a jogtól, félnek a modernitástól, félnek a haladástól, és igen, félnek a nyitott, a toleráns, a másik tiszteletén nyugvó korszellemtől. Tán még hazamenni is félnek, mert ami csak most derült ki feketén-fehéren: félnek, nagyon félnek a nőktől."

"Lám, mennyi minden derül ki egy ilyen aljas kis kormányzati bosszúból."


(A publicisztika a friss VH-ban jelent meg december 19-én - Gál J. Zoltán: Kor, szellem)

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!