„Mindent átélt, amit majdnem száz év alatt lehetett. Volt operaénekes, képkereskedő, műgyűjtő. Zsidóként tagja volt keresztény ifjúsági szervezetnek, volt munkaszolgálatos, elvitték málenkij robotra, de mindenhonnan visszajött. "

 
Kövesdy Pál - a falon egyik nagy kedvence, amitől sosem akart megválni, egy Alexander Calder-gobelin

"Még Amerikából is, ahová 1956-ban vándorolt ki néhány tízezred magával. Gazdag sosem lett, pedig a legismertebb magyar műgyűjtő volt az Egyesült Államokban. Neki köszönhető, hogy a magyar avantgárd felkerült az amerikai művészvilág térképére.” Munkatársunk, Kövesdi Péter cikében: - Énekes pincérből nagylelkű műgyűjtő – Kövesdy Pál kalandos élete


A 98 éves korában elhunyt Kövesdy Pálról olvashat portrét az április 29-i Vasárnapi Hírekben, „Kis ember nagy álmokkal” címmel.
A hihetetlen fordulatokkal, sorsdöntő találkozásokkal teli életpályát Bánó András, Kövesdy Pál életrajzírója írja le az Észbontó élet című könyvében,A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő számunk megjelenéséig az árusoknál megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!