Így nyugtatnak - (biztatnak?) - bennünket a tapasztaltabbak: „Mi két éve várjuk, hogy pénzt adjanak arra, hogy megjavíttassuk a projektort. Nyugodtan dőlj hátra!”

 
Illusztráció - Rosta Tibor, MTI felvétele

Július 26-i lapszámunkban, "Feszült értékelés" című összefoglalónkban a közoktatási intézmények vezetőinek központi értékeléséről írtunk. Természetesen kíváncsiak voltunk arra, a KLIK hogyan értékeli a beérkező eredményeket, és milyen változtatásokat, átszervezéseket tervez azok kiértékelése után – ha egyáltalán terveznek ilyet. Kérdéseinkre azonban lapzártánkig nem érkezett válasz - írtuk július végén.

Az augusztus elsején megjelent VH-ban visszatértünk az ügyre. "Iskolák és tanárok a tűréshatáron" című cikkünkben megírjuk, hogy "nem várt eredménye volt a múlt heti cikk megírásának, hogy a postaládánkba több levél is érkezett, amely épp a KLIK tétova határidő-kezelésével foglalkozik."

Az egyik levél így szólt: „Mi két éve várjuk, hogy pénzt adjanak arra, hogy megjavíttassuk a projektort. Nyugodtan dőlj hátra!”

"Az iskolák egyik alapélménye, hogy a KLIK helyi szervezetei, melyek amúgy meglehetősen szűkös keretből gazdálkodnak, saját hatáskörükben nem mernek semmire pénzt adni, a kéréseket, igényeket inkább továbbítják a központba, hogy döntsenek róluk ott. Így vár egy fővárosi gimnázium arra, hogy finanszírozza a központ – mint fenntartó – az ebédlő kifestését. Az igazgató viszont szkeptikus – mint mondja, tavaly sem sikerült időben dönteni…

Egy különös igazgatóváltás miatt nemrég kirobbant tiltakozásnak viszont legalább ebben volt eredménye... "A Budai Nagy Antal Gimnázium szülői munkaközössége büszke lehet magára: nekik legalább érkezett válasz a KLIK-től. Ezzel máris beljebb vannak nálunk" - írtuk a cikkben, amelynek címe ("Iskolák és tanárok a tűréshatáron") Ottlik Géza híres regényének címére utal...

 

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
"Iskolák és tanárok a tűréshatáron" című cikkünket az egész hétvégén kapható Vasárnapi Hírekben olvashatja.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!