Ha meglódul a választási részvétel, bukhat a kormány – és hárompárti parlament is lehet- Az együtt nem működésből a végén a Jobbik profitálhat a legtöbbet - Vona Gábor pártjának az LMP nem tudott érdemi ajánlatot tenni

 

Eltaktikázta  magát  a  demokratikus  ellenzék, és a saját csapdájába esett – így a végén valószínűleg a Jobbik nevet. Az együttműködési tárgyalások ugyanis nem összefogást generáltak,  hanem  a  Jobbikot  emelték  a kihívó  pozíciójába,  akkor  is,  ha  a  közvélemény-kutatások ezt nem erősítették feltétlenül meg.

Emlékeztetőül: a Publicus Intézet márciusi mérése szerint az MSZP és a Jobbik  népszerűsége  egyaránt  12  százalék volt a teljes népesség körében, míg a biztos pártválasztók között az MSZP vezetett egy hajszállal: kedveltsége 18 százalékos volt. És a „biztosak” között 8 százalékon álló LMP, illetve az 5 százaléknyit felmutató Demokratikus Koalíció az MSZP-ből akart bűnbakot csinálni – értsd: a szocialistákra akarta fogni, hogy hibádzik a balos együttműködés.

Persze  mindkét  formáció  magára  vállalta, hogy reparálja ezt a hibát, és azonnal nyomasztani kezdték az MSZP-t, hogy egyezzen meg a Jobbikkal, illetve maguk is tapogatózni kezdtek a magát néppártnak festő alakzatnál. Csakhogy a Jobbik úgy rázta le magáról az LMP-t és a DK-t, mint kutya a vizet. Ami csöppet sem meglepő.

A teljes írás a Vasárnapi Hírek legfrissebb számában

Címkék: Fókusz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!