Megmagyarázhatatlan rejtélyekkel teli hét van mögöttünk. Paranormális jelenségnek tekinthető Matolcsy György cikke a Heti Válaszban, amely szerint „ha a régi megszorító politikát folytatjuk, akkor a bipoláris (magyar) nemzet azonnal depresszióba süllyed: nem jöttek volna az új ötletek.

 
Németh András Péter felvétele

(…) A bal agyfélteke analitikus logikája az új korszakban nem működik, a jobb agyfélteke új gondolkodására van szükség. A gazdasági szabadságharcnak már rövid távon is több a hozadéka, mint a vesztesége. Az újítás fájdalmas, de a korábbi zsákutca után elvezet a nemzet jólétéhez. Megéri hát” – fogalmazott a nemzetgazdasági mi­­niszter.

Nem földönkívülit, hanem a síoktató Vincze P. Mártont nevezték ki a rendőrök, a terrorelhárítók és a katasztrófavédők kiképzését irányító Rendészeti Szervek Kiképző Köz­pont­jának vezetőjévé. Az igazgatónak négy hónapos rendészeti múltja van – tájékoztatta a mainap.hu-t a Belügy­minisztérium. Az új igazgató a lapnak azt mondta: az RSZKK vezetése teljesen az ő „profilja”; éppen egybevág azzal a pszichológiai, pedagógiai és fizikai tudással, amit a Testnevelési Egyetem atlétikai, illetve síszakedzői szakán megszerzett, valamint azzal a tapasztalattal, amihez síoktatóként jutott hozzá.

„Tagadj mindent” – szól az X-akták másik híres mottója. Ehhez mellékeljük Orosz Lászlóné, Eger kulturális bizottságának fideszes elnökének érvelését. Szerinte Egerben nem politikai hovatartozása és vallási identitása miatt nem került sor Székhelyi József fellépésre tavaly júliusban. (Egy hangfelvétel szerint tavaly felmerült, hogy listát állítsanak össze a nemkívánatos művészekről és – ironikusan bár, de – elhangzott az is: Székhelyi azért sem léphetett fel a városban, mert egy „SZDSZ-es büdös zsidó”.) Oroszné azt is közölte, hogy nem ért egyet és elfogadhatatlannak tartja a városi cégvezetők bizottsági ülésen tett megnyilvánulásait – miközben az idézett megjegyzésre a helyszínen nevetve úgy reagált: „te mondtad”. Sőt, még azt is leírta, hogy bár arra kérte a Művészetek Háza Non-profit Kft.-t, hogy ne lépjen fel Székhelyi (mert szerinte korábban meggyalázta a Himnuszt), de ez csak egy kérés volt és elmúltak már azok az idők Magyarországon, amikor a kérés parancsot jelentett.

Megérne egy forgatókönyvet, hogy úgy hamisították rá Fellegi Tamás aláírását szén-dioxid- kvótákkal kapcsolatos dokumentumokra, hogy a nemzeti fejlesztési miniszternek egy bírósági döntés miatt nem is volt mérlegelési lehetősége az ügyben. Legalább ennyire érthetetlen, hogy a Roosevelt tér nem régi átkeresztelése, valamint Ronald Reagan szoboravatója után nem sokkal miért kap szobrot Magyarországon a még nagyon is élő George H. W. Bush, az Egyesült Államok 41. elnöke. A kormány 34,4 millió forintot csoportosított át az alkotás felállításához szükséges kiadásokra. Egyelőre megoldatlan rejtély Schmitt Pál köztársasági elnök lakhatása is, amelyre 150 millió forintot szán az állam. Az [origo] szerint az azonban biztos, hogy Schmitt nem viheti magával azokat a szőnyegeket, függönyöket és a 2,5 millió forintos zongorát, amit megválasztása után vásároltatott az állammal a Sándor-palotába. Mulder ügynöknek is elkerekedne a szeme an­­nak hallatán, hogy 8,7 millió forintos jutalmat kapott a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Mazsu Gergely, aki áprilisban még a társaság nehéz helyzetéről számolt be – értesült a hvg.hu. A zrt. végül nyereséggel zárta 2011-et, miközben korábban az önkormányzat a kerület nehéz pénzügyi helyzetével indokolta az idén először kivetett kommunális adót. Mazsu Gergely a 2010-es önkormányzati választásokat követően került Debrecenből a Zuglói Vagyon­ke­zel­ő élére. Testvére, Mazsu Orsolya Papcsák Ferenc polgármester ügyvédi irodájában dolgozik, és emellett üzlettárs a fideszes politikus cégében, a Percarus Kft.-ben, amely a Polgári Zugló kampányújságot adta ki. A Mazsu testvérek édesapja, Mazsu János Debrecenben fideszes képviselő és korábban a város alpolgármestere volt.

Hogy ne hiányozzanak az összeesküvés-elméletek sem e heti abszurdunkból: a Fidesz képviselői szerint szinte biztos, hogy nem alakul meg a Közgép állami megrendeléseivel foglalkozó parlamenti vizsgálóbizottság – írta az Index. Az ellenzéki kezdeményezéshez elvileg nem kell a kormánypártok hozzájárulása, mégis több módon megfúrhatják a létrehozását, mert a Fidesz elnöksége nyilván nem támogatja a téma napirenden tartását. Új határozat kiadására készül a Péterfalvi Attila vezette Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, amely Jóri András volt adatvédelmi biztos jogerőre emelkedett határozata ellenére sem hajlandó megsemmisíteni a 2011-es nemzeti konzultációs kérdőíveket, amelyeknek visszaküldői az egyedi vonalkód alapján beazonosíthatók. Ezek után kételkedik még valaki abban, hogy az igazság odaát van?

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!