Fertőző kórházi viszonyok - Megdöbbentő történetek, esetek sora jutott el lapunkhoz múlt heti cikkünk nyomán.

 
Egyszer használatos műtéti eszköz sterilizálva, újracsomagolva, újbóli felhasználásra készen. A kép egy fővárosi nagy kórházban készült

Emlékeztetőül: egy fővárosi kórház volt sterilizációs gépkezelője mesélt a vele készített interjúnkban arról, hogy a kórházakban törvénytelenül és az egészséget veszélyeztető módon az egyszer használatos eszközöket többször is „bevetik”, a nem megfelelő higiénia miatt kialakuló kórházi fertőzésekbe, újraoperációkba sok beteg bele is hal. A TASZ – szintén a cikkünk nyomán – egy országos felmérésben próbálja feltérképezni a sterilizációs eljárásokat a magyar egészségügyben.
 

Részletek az elképesztő viszonyokat leíró újabb levelekből:

"A dolgozóknak sajnos már evidens, hogy maguk szerzik be ezeket és maguk mossák otthon, mert amit kapnánk, az kevés, szakadt és gusztustalan! Pedig nem mindegy, hogyan nézünk ki, mit látnak a betegek”...
(„Viszonylag jó kórház intenzív osztályán” dolgozik ápolóként a névtelenséget kérő levélírónk.)

És egy másik levélből:
...„Az ottani főorvos félrehúzott és azt mondta, a férjem a műtét nyomán szepszist kapott, amit eddig az antibiotikumkúrák ugyan elfedtek, de a baktérium hamarosan az egész testét fel fogja falni. És valóban így lett..."
(A levélíró férje 32 évig élt egészségesen angol szívbillentyűivel, ám 2008 őszén egy kitágult ér miatt megműtötték egy fővárosi klinikán.)
 

Cikkünk további részletekkel, újabb tényekkel a friss VH-ban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!