A friss Vasárnapi Hírek részletesen elemzi, mit jelent a Soros-terv nemzetbiztonsági vizsgálata, amelynek megindítására Orbán Viktor felszólította a titkosszolgálatokat. Rövid ajánlónkban a nagy terjedelmű, sokoldalú elemzésből, amely "Visszaélés a hatalommal" címmel olvasható november 4-én megjelent lapszámunkban, a külföldi felderítésre vonatkozó részt emeljük ki.

 
VH, 2017. november 4.


"A legalapvetőbb kérdés – amit egyelőre egyik parlamenti bizottság sem tett fel – az, hogy mi a miniszterelnök által megrendelt kutakodás gyanúja. Magyarán: milyen súlyos bűncselekmény vagy annak gyanúja indokolja a szolgálati akciót. Ha nincs konkrétum – márpedig Soros György cikkei véleménynyilvánításnak számítanak, és ez véletlenül sem bűncselekmény –, akkor felmerül a hivatali hatalommal való visszaélés (ami viszont törvénysértő cselekedet) gyanúja.

Egyrészt önmagában visszás, hogy a kormányfő instruálja a szolgálatokat, másrészt bűncselekmény gyanúja nélkül titkosszolgálati módszerekkel adatokat gyűjteni szintén bűncselekmény.

Márpedig a titkosszolgálatokat jól ismerő forrásaink szerint Orbán felhívása után a Soros Györggyel kapcsolatos teljes spektrumot vizsgálni kell: az általa támogatott civil szervezeteket, brüsszeli mozgásait, illetve egyesült államokbéli tevékenységét.

Ami a külföldi felderítést illeti, arra nyugaton valószínűleg csak legyintenek, és vélhetően semmitmondó udvariassággal térnek ki a magyar kollégák adatigénylései elől. Persze ha a hazai szolgálatok úgy döntenek, hogy maguk szerzik be a szükséges információkat, az már keményebb dió – ugyanis azt semelyik ország nem tűri, hogy állampolgáráról így gyűjtsenek információkat, és ha mégis ez történik, akkor kémkedésnek minősíti. Emlékeztetőül: a német szolgálatok nemrég gyűjtöttek be török ügynököket, akik Németországban nyomoztak török-német állampolgárok után, illetve ugyanerre a sorsra jutott egy svájci hírszerző is. A terepmunkára (értsd: kémkedés) pedig az amerikai szolgálatok különösen kényesek.

Úgyhogy forrásaink szerint legfeljebb Oroszországtól, Törökországtól és Izraeltől várhat valamiféle dokumentumokat a magyar fél, és mivel ezek tartalma államtitok, így nem ismerheti meg senki, azaz bármit lehet füllenteni, hogy mi áll bennük."


További részletek Nagy B. György háttérelemzésében, a friss VH-ban, "Visszaélés a hatalommal" címmel.

- Az oroszok tudhattak a magyar szélsőségesek arab kapcsolatairól, sőt
- Különböző offshore-hátterű vállalkozások fontos kampányinformációkat birtokolhatnak.
- Pintér Sándor belügyminisztert még novemberben meghallgatja az Országgyűlés Nemzetbiztonsági
Bizottsága a Soros-tervvel kapcsolatban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és az árusoknál következő lapszámunkig kapható. Előfizetőinknek szombaton házhoz szállítjuk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!