Mindenáron költenek - Ha uniós pénz nincs, olimpia- és atomforint is jó – ha nem akarja a hatalom, hogy kiszáradjon a holdudvar, muszáj erőltetnie a paksi bővítést és az ötkarikás játékokat. És ez sem elég. Ugyanis 14 ezermilliárd forinttól kerül távolabb a kormány, ha 2021-től átalakul az EU-s támogatások rendszere.

  <h1>VH, 2017. 15. szám</h1>-
  <h1>Illusztráció</h1>-

VH, 2017. 15. szám

- – Kép 1/2

A jövőben az unió kevesebb forrásból dotálna országokat, és jelentősen többől magánvállalkozásokat. Jelenleg adott egy országkeret, amit teljesen leszívhatnak a projektek – és ezt az összeget nem kell visszafizetni. Azt a kormányzat dönti el, mely pályázatok kaszálnak.

Csakhogy az EU úgy találta: az országokba pumpált pénz nem épül be a gazdaságba, nem javítja a termelékenységet. Így az új módi már nem az ingyenpénz, hanem a célzott támogatás, amit közvetlenül vállalkozásoknak ítélnek meg, és amit vissza kell fizetni, kamatmentesen. Az új szisztéma megakadályozza, hogy túlárazzák a projekteket, kizárja a teljesítési ügyeskedéseket, illetve valódi sikertörténetet kell produkálni, hiszen a pénz visszajár az EU-nak. Csakhogy ez a rendszer sok pénzt kivesz a holdudvar zsebéből.


Folytatás, részletek "A pénznek be kell folynia" címmel a friss Vasárnapi Hírek 4. oldalán

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!