"Megdöbbentette Budapest visszalépése a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési szándékától Muszbek Mihályt, aki egyetért a kormány törekvésével a magyar sport fellendítéséről, de nem érti, a cél elérésére fordított évi 300 milliárd forintból miért csak 200 milliárdnak követhető nyomon az útja. A sportközgazdász a Vasárnapi Híreknek azt is elmondta: jelenleg nincs olyan élvonalbeli futballklub Magyarországon, amely állami segítség nélkül, piaci alapon el tudná tartani magát."

 
VH, 2017. február 25.

. . .
"Az a kormány, amely stratégiai ágazatként tekint a sportra, és több százmilliárdot fordít ennek a területnek a fejlesztésére, a lemaradásunk behozására, meghátrál a valós társadalmi kontroll elől. Ezt nem így kellett volna csinálni. Így soha nem fog kiderülni, hogy valójában a támogatók vagy az ellenzők voltak-e többen?"

Munkatársunk, Bernau Péter interjúja Muszbek Mihállyal "Nem így kellett volna" címmel a friss Vasárnapi Hírekben olvasható.

Az interjúban később Muszbek Mihály így fogalmaz: "Nem lesz népszerű, amit
mondok, de egy faluban vagy olyan kisvárosban, ahol a sportágnak nincsenek több évtizedes hagyományai vagy abramovicsi méretű mentora, nem lehet nyereséges sportvállalkozást működtetni, főleg nem külföldi játékosokkal, akik még csak nem is laknak azon a településen, amelynek a nevében játszanak."

A teljes interjú a friss VH-ban.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!