Megdöbbentően kevesen örülnek a kettős állampolgárok szavazati jogának, és elképesztően sokan utálják, ahogy a kormány különbséget tesz határon túli magyarok és külföldön dolgozó anyaországiak között. Az emberek többségének esze ágában sincs megosztani adóforintjaikat a kettős állampolgároknál, de pont semmi ráhatásuk a kormány magyarság-politikájára, amit egyébként a többség voksvadász-törekvésként azonosít.

 
VH, 2017. augusztus 19.


Az emberek 81 százalékánál kiverte a biztosítékot, hogy a kormány milliárdokkal stafírozta ki a székelyföldi labdarúgó akadémiát – ezt mérte a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet. Ezt még a Fidesz-tábor sem igenelte: a kormánypárti szimpatizánsok 63 százaléka úgy gondolja, hogy erre semmi szükség.

A friss Vasárnapi Hírek összeállításából megtudhatja még, hogy mennyire látják át a magyarok, hogy a kormány valójában miért olyan bőkező a határon túli magyarokkal. A kutatás választ ad arra, hogy vajon mennyire toleráljuk ezt a költekezést és mennyire érezzük igazságoknak, hogy azok döntsék el a választást, akik nem fizetnek adót Magyarországon.

A kutatás részletes adatait, ábráit, elemzésünket itt tettük közzé.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!