Eltűntek vagy alámerültek? Hova lettek a civilek? Egy évvel ezelőtt a netadó elleni százezres tüntetést követően új szereplők tűntek fel a közélet színpadán. Sokan hitték, hogy belőlük, de legalább általuk formálódik valamiféle új ellenzéki alternatíva. Aztán szép lassan eltűntek mind, elmaradtak az utcai demonstrációk is, maradt az apátia és az egyre növekvő közöny. Hibásak-e ebben a civilek? Mit tanultak a kudarcból, egyáltalán: kudarcnak látják-e az elmúlt egy évet? Megkerestük a tavalyi civil megmozdulások közéleti színpadról eltűnt egykori hangadóit.


A négy aktivista, akik friss lapszámunkban nyilatkoztak:

Füzessi Károly,
a Humán Platform aktivistája, a Kettős Mérce blog szerkesztője. A Hallgatói Hálózat (Haha) 2012-es tüntetéseinek és a netadó elleni demonstrációnak az egyik szervezője, webfejlesztő.
("Nem mi hoztuk össze")

Kerényi Máté,
a Hallgatói Hálózat egykori aktivistája, a Tedd Magad Szabaddá és a 2013-as Fidesz-székházfoglalás egyik szervezője. Jelenleg az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán tanul óvodapedagógusnak. 
("Nem csak az a siker, ha a Fidesz veszít")

Várady Zsolt,
a wiw.hu közösségi oldal létrehozója,
a 2014-es tüntetések egyik szónoka. 
("Tömeget mutatni")

Udvarhelyi Tessza,
A Város Mindenkié csoport aktivistája és a Közélet Iskolája alapítója, az idei, januári MostMi! tüntetés egyik szónoka.
(„Szexi lett a hajléktalanságról beszélni")


Összeállításunk, "Nem úgy, ahogy elképzeltük" címmel a friss VH-ban olvasható.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!