Mára a Fidesz vált a legtaszítóbb párttá - A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató cég pártpreferencia kutatása szerint májusban sem történt nagyobb átrendeződés a pártok támogatottságában. A Fidesz zuhanása megállni látszik, a Jobbik és az MSZP fej-fej mellett, a kisebb ellenzéki pártok a kutatás szerint a bejutási küszöb alatt. Érdekes ugyanakkor az úgynevezett diszpreferencia vizsgálat eredménye: mára a Fidesz vált a legtaszítóbb párttá, a Jobbikot pedig a budapestiek, az egyetemi végzettségűek és az idősebbek utasítják el leginkább.

  <h1>Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások: részvételi szándék és pártpreferenciák - A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató cég kutatása 2015 májusában</h1>-
  <h1>Diszpreferencia: melyik pártra nem szavazna semmiképp: részletes grafikonjainkon a Fideszt és a Jobbikot elutasítók jellemzői - A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató cég pártpreferencia kutatása</h1>-

Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások: részvételi szándék és pártpreferenciák - A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató cég kutatása 2015 májusában

- – Kép 1/2

A válaszadók a kérdőív kérdéseire telefonon válaszoltak 2015 májusában. A nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív mintába 1061 fő került. A teljes mintában a mintavételi hiba +/– 3,2 százalékpont.

--------

A Vasárnapi Hírek és a Publicus friss közvélemény-kutatásának adatai és Orbán ötév-értékelőjének részletes elemzése a friss Vasárnapi Hírekben jelent meg.
Elmúltötév címmel összeszedtük és bemutatjuk azokat a tényeket és adatokat, amelyek szerintünk pontosan leírják, hova jutott Magyarország az „elmúltnyolcévet” leváltó „elmúltötévben”.
"Tetszett neki rendszert csinálni" címmel Lakner Zoltán, "Orbán lecserélte az erőt" címmel Nagy B. György elemezte a pénteken elhangzottakat.

A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató cég kutatása 2015 májusában

Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások: részvételi szándék és pártpreferenciák

A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató cég pártpreferencia kutatása

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!