"Orbán és Simicska bonyolult személyes viszonyát Orbán köreiben sem nagyon értik. Hírlik, Simicska megtehette, hogy mások előtt kiabált Orbánnal, s előfordult, hogy hetekig nem hívta vissza a miniszterelnököt. Foglyai ők egymásnak..."

  <h1>A Vasárnpi Hírek július 13-i számának címlapja</h1>-
  <h1>Keresztapa IV.</h1>-

A Vasárnpi Hírek július 13-i számának címlapja

- – Kép 1/2

"Lajos már tavaly megmondta. Nem is értettük, miért nem akarja az újabb kétharmadot – így mesélt egyik informátorunk arról, hogy Simicska Lajos már egy éve készül arra: ha Orbán újra kétharmadot kap a választáson, ő is felkerül a céltáblára.'"

Keresztapa IV. címmel részletes öszeállítást tettünk közzé a Vasárnapi Hírek július 13-án megjelent nyomtatott kiadásában a Fideszen és holdudvarán belüli folyamatokról.

A cikkben közölt infografikánk bemutatja a küzdelem főszereplőit, érdekeltségeik hálózata pedig sok mindenre fényt derít.

Egy rövid részlet elemzésünkből:
"Egészen e hétig úgy látták a bennfentesek, hogy Orbán valamiféle alkut kínál majd Simicskának. Ennek lényege, hogy Simicska lead pozícióiból az új oligarcháknak, cserébe megtarthatja a talán legnagyobb falatot, a Paks 2 beruházást. Ennek jele, hogy a csak Simicska „kesztyűbábjaként” emlegetett Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter felügyelheti kormánybiztosként a sok vitát kavart paksi beruházást. Ha tényleg ez volt az alku, Orbán nagyvonalú akart lenni egykori szobatársával: Paks 2-n a hozzáértők szerint a Közgép 500 és 1000 milliárd(!) forint körüli összeget tud megkeresni a következő években. Informátoraink csak valószínűsíteni tudták, hogy Simicska ebbe az alkuba nem ment bele: mi másért került elő a héten Orbánék fegyvertárából az atombomba?"

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!