Irányított idegenforgalom – Krausz Viktória és Kövesdi Péter összeállítása a friss Vasárnapi Hírekben jelent meg. - Új seprű hogy seper? - Családi ambíciók - Ráülnek a konjunktúrára? - Repül a repiadó?

 
Turizmus, illusztráció: Shutterstock

Állami csúcsszervezetet hoz létre, megsokszorozza a költségvetési forrásokat, és az idegenforgalom különböző területein felbukkannak a politika közeli nagyvállalkozók, legyen szó akár a szállodaiparról, a gasztronómiáról, vagy éppen a fesztiválszervezésről. Hírlik, hogy az iparág fontos ügyeiben döntő szava van Orbán Viktor lányának, és a férjén keresztül a családhoz kapcsolódó vállalkozói körnek is. Ugyanakkor a kormányzati intézményekben szakmányban készülnek az előterjesztések, ötletek, stratégiák a hazai idegenforgalom megújítására. És miközben ennek a hirtelen jött kormányzati figyelemnek már most látszanak a haszonélvezői, a kormány közeli cégek megjelenése a turizmusban nem feltétlenül jelent rosszat az ágazatnak. Mert bár vazallusaik számára profitot termelő pénzügyi környezetet teremtenek, ebből a többi vállalkozás is részesedik. A kérdés persze, hogy ki mekkora mértékben?

Feltűntek a kormány és a miniszterelnök közeli vállalkozók, és örülnek. - Nagyra törő terveket sző a turizmusban az új kormányzati csúcsszerv.

Részletek munkatársaink „Irányított turizmus”  című összeállításában, a friss VH-ban.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a következő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!