A kormányfő a legszegényebb az Orbán családból: a miniszterelnök tavalyi 993 ezer forintos megtakarítása 945 ezer forintra apadt.

  -
  -
- – Kép 1/2

Némi vigasz, hogy Orbán Viktor szülei és testvérei közben soha nem látott mennyiségű pénzt vettek ki a vállalkozásaikból, tavaly 1,3, az elmúlt négy évben 4,4 milliárd forintot.

A minap közzétett vagyonnyilatkozatok alapján látható: Lázár János beismerő vallomást tett. A kormányból kikerült volt kancelláriaminiszter korábban nem beszélt arról, hogy mi köze a földjeivel körülvett, általa csak vendégházként említett batidai kastélyhoz. A  legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint részvényes lett abban a befektetési zrt.-ben, amely a vadászkastélyt építtette.

A 39 új képviselő között is találni érdekes adatokat: az Orbán ügyvédjeként ismert Bajkai Istvánnak 68,5 milliós megtakarítása és 96 milliós egyéb követelése van, 12 milliónyi nemesfémmel és számos ingatlannal rendelkezik. Bajkai egyedül és különböző konzorciumok tagjaként több, milliárdos kormányzati megbízást kapott az elmúlt években.

Steinmetz Ádám (Jobbik) olimpiai bajnok 61 tételen keresztül sorolja vagyonát: gyep, szőlő, gyümölcsös, erdő, szántó, legelő, rét résztulajdonosa, és több lakásé is. A bankban feleségével közös számlán 69 milliót tart, 3,1 milliónyi devizája is van. A szintén új képviselő, Ungár Péter (LMP) 15 milliárdra becsüli saját vagyonát.

Címkék: Orbán Viktor

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!