Tüntetéssel kezdődik az új év: január 2-án az Operaháznál tiltakoznak a hatalmi arrogancia, a korrupció és a szegénység ellen. Az eddigi demonstrációk átalakították a közhangulatot. A tiltakozóknak jövő héten nem csak a hideggel kell megküzdeniük, de 2015-ben tisztázni kell a civil szervezők és a pártos tömeg viszonyát is.

  <h1>Vasárnapi Hírek, 2014. december 28., 52. szám</h1>-
  <h1>Fotó: Varga György, MTI</h1>-

Vasárnapi Hírek, 2014. december 28., 52. szám

- – Kép 1/2

Erről a témáról írta vezércikkét Gál J. Zoltán. lapunk főszerkesztője, aki szívesen választotta volna az Év Emberének a "a tüntetőt, aki áprilisban még a Fideszre szavazott, de október óta ott demonstrál a hideg pesti utcákon kiábrándultan és dühösen" - erre kiderül, hogy választottja nem létezik... (Gál J. Zoltán: Évembere - a publicisztika a friss Vasárnapi Hírekben jelent meg.)

Lengyel László "Tigris télen" című elemzésében
az "orbanizmust" vizsgálja. A 2014 őszén történtekről egyebek mellett azt írja:
"2014 őszének valamennyi döntése életformadöntés: netadó és légy munkássá, ne gimnazistává, légy hasznos műszakivá és ne fölösleges bölcsésszé, jogásszá, közgazdásszá; a közigazgatásban bizony 12 órát kell dolgozni és nekünk jogunk van gazdagnak lenni, kispolgári irigyek beszélnek csak úrhatnámságról; drogteszt és a vasárnapi keresztényi zárva tartás; a szociális segélyrendszer megsemmisítése és a megalázó közmunka kiterjesztése. Ha itt akarsz élni, így kell élned! Az orbanrendszer.2.0-ban mindenkinek megvan a pontos helye, amit kijelöltek számára. A köz- és a magán tér és idő együttesen szerveződik: templom, iskola, hivatal, szórakozás, minden a miénk. Szabadon dönthetsz, hogy velünk vagy vagy ellenünk! Az utóbbi esetben innen menned kell!"

Csakhogy ezúttal falba ütköztek... (Lengyel László elemzése a december 28-i Vasárnapi Hírekben olvasható.)

Néhány további ajánlatunk a Vasárnapi Hírek ez évi utolsó számából:

Gerlóczy Márton, Podmaniczky Szilárd, Cserna-Szabó András búcsúztatja az óévet;

Róluk szólt 2014 - Jennifer Lawrence-t keresték a legtöbben
Összegyűjtöttük 2014 legfontosabb eseményeit, ügyeit, személyeit és a legsikeresebb mémeket;

A világsztárok kedvence – interjú Nyári Károllyal
A sztárok sztárja Nyári Károly, akinek Sinatra odaadta a mikrofonját;

Várjuk a csodát -
Üzleti siker a Játékkészítő;

Mustárral épp elmegy – a VH Nagy Virslitesztje
Szerkesztőségünk végigette az idei virslikínálatot, és arra az eredményre jutottunk, hogy valami nagyon nincs rendben a felhozatallal;

Sose felejtjük el – Hegyi Iván felelevenítette az év mérkőzését;

Kecskés Karina színésznő a mesék szakralitásának fontosságát emeli ki;

Egyszerre szobrász, egyszerre asztalos – Sprok Antal faművésszel beszélgettünk.

----------

Címlapon az időjárás: Fagy, havazás, riasztás

Bár kicsit késve, de ideért a tél, és ha már megérkezett, nem kíméli az országot.
A Dunántúlon bőséggel havazott, a többcentis hóréteg pedig a fagy miatt meg is maradt. Az előrejelzések a hétvégén főként a nyugati, délnyugati és déli megyékbe jósolnak havat, ezért narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az összes déli, és elsőfokút néhány nyugati megyére. A Dél-Dunántúlon akár 10 centisre is vastagodhat a hótakaró. 
A jövő héten igazi fagy csikorog, hétfőn az északi-északkeleti szél helyenként viharos erejűvé fokozódhat, szerda tájékán pedig már akár mínusz 11 fok is lehet, és bár a havazást hozó ciklon hamar elhagyja hazánk légterét, szórványosan további hózáporok is előfordulhatnak. 
A katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője így már pénteken felhívta mindenki figyelmét, hogy mielőtt útnak indulna, feltétlenül tájékozódjon az időjárási helyzetről és az utak állapotáról, illetve készítse fel járművét a téli időjárás viszontagságaira. Aki teheti, vigyen hóláncot, lapátot, továbbá tankoljon a szokásosnál többet, hogy ha elakad, tudja fűteni autóját.

Címkék: Ajánló, Fókusz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!