Egy egész sportág áll tanácstalanul: Panamában két perc alatt kiütötték Petrányi Zoltán ökölvívót egy olyan gálán, amelyen az első pillanatban látszott, hogy ellenfele felkészülten, edzetten érkezett, ám a magyar úgy nézett ki, mintha az utcáról lépett volna a ringbe.

 
Briggs és Petrányi: látványos a különbség - Forrás: Index.hu

A Vasárnapi Hírek április 4-i számában "Panamai emberünk" címmel összeállítást közöltünk a gyászos meccsről, a háttérről és a hazai visszhangról. Munkatársunk részletesen leírja, mi történt Panamában, és idézi a kiütött magyar sportoló különös nyilatkozatát, amely a maga nemében párját ritkítja.
„Tudtam ezt, tudtam, hogy mi lesz a ringben, számíthattam rá, de jól éreztem magam. A padlózáson kívül minden percet élveztem… Mit tudnék mondani, bementem, rohangáltam összevissza, nem volt túl sok tervem… de hát ez van."

Megszólal Kovács (Kokó) István, aki elmondja, milyen mechanizmusokon keresztül jön létre egy ilyen mérkőzés, és hogyan léptek a nemzetközi porondra magyar bokszolók szlovák licensszel.

Kokó és más megszólalók is úgy látják, Petrányi gyors padlózása az egész magyar sportágat beszennyezte. Aggasztónak látják a hazai mezőny gyenge színvonalát és a sportág helyzetét.

Nyilatkozott ugyanakkor lapunknak Ajtai Péter bokszbíró is, aki - miközben Petrányi Zoltánról ő sincs jó véleménnyel -, a sportággal kapcsolatban sokkal optimistább.

Az összeállítás a nyilatkozatokkal és sok meglepő részlettel a friss Vasárnapi Hírekben olvasható. Lapunkat szombattól a hétvégén végig megvásárolhatja a vasárnap és ünnepeken is nyitva tartó árusítóhelyeken.

Címkék: Ajánló, Fókusz, boksz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!