Kitört a pánik a nyelvvizsgák miatt. - A hír igaz, csak nem úgy, és nem azoknak, akik megrémültek. Viszont tény: több ezer diáknak kell visszafizetni az ösztöndíját, ha nincs nyelvvizsgája.

Munkatársunk, Szabó Kata a friss VH-ban "Nyelv mint fizetőeszköz" címmel készített összeállítást, amelynek fő témái:  A nyelvtudás éppolyan gazdasági tényező, mint egy ország nyersanyagkincse;  Nemcsak angolul, de a környező országok nyelvén is érdemes lenne beszélni;  Az idegenektől elzárkózó politika gazdasági hátrányokhoz vezethet.

 

A cikk szerzője egy nemrég pánikot keltett hírnek is utánajárt. Az Oktatási Hivatal (OH) és a magyar sajtó nagy része arról számolt be, hogy több ezer olyan diáknak kell visszafizetnie az ösztöndíját, akik nem szerezték meg a diplomájukat.

A hír ugyan igaz, de nem vonatkozik arra a több tízezer volt hallgatóra, akik 2012 szeptembere előtt kezdték az egyetemet. Így is nagyjából kétezren lesznek, akiknek fizetniük kell.

A friss VH-ban megtalálja a részleteket.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!