Megvan az összeesküvés-elméletek mindent egyesítő kvintesszenciája, maga A Konteó, amibe minden belefér, minden eddigit összefog, valóságos desztillált, tömény butaság. Hisznek is benne széles néptömegek, egyelőre csak Amerikában, de bizonyos jelek arra mutatnak, hogy máshol is terjedőben van a mozgalom.

 

Bemutatom QAnont! Vagyis a Névtelen Q-t. Hogy kicsoda Q, azt legalább annyira nem tudja senki, mint azt, hogy kicsoda az internet másik fantomja, Momo. Kettejük között az a különbség, hogy Momo a gyermekeket riogató mumus, Q pedig a felnőtteket riogatja és manipulálja. Q saját állítása szerint olyan személy, akinek „Q-szintű”, tehát az elnökénél is magasabb hozzáférése van az államtitkokhoz. Mondjuk ez az Egyesült Államokban kissé nehezen megoldható, jogi lehetőség nem nagyon van rá, fizikai viszont igen, hiszen nem minden elnök ért mindenhez, mondjuk a genetikai kutatásokat vagy a húrelméletet Trumpnak hiába is magyaráznánk, így valószínű, hogy van ember, aki egyes államtitkokról többet tud az elnöknél.

Különben a Q-szintű hozzáférés nem is erre vonatkozik: így nevezik a legmagasabb szintű hozzáférés kódját az amerikai atomarzenált is felügyelő energetikai minisztériumnál. Ezért is lett ennek a titokzatos személynek – ha ugyan egy személy – Q a neve a 4chanen és 8chanen.

Pékek társasága

Miért pont ezeken a közösségi oldalakon? Azért, mert a 4chan és az 8chan a felhasználóitól tényleg nem kér semmiféle személyes adatot, így aztán a teljes névtelenségben ott gyűlt össze az internet legelmebetegebb társasága, akik között nincs tabu, minden belefér a témáikba.

Q magát egyszerűen csak „hazafinak” nevezi, aki az elnök megbízásából „szivárogtat ki apró információmorzsákat”, és aki ezeket összerakja, megkapja az egész kenyeret.

Ezért nevezik magukat a Q-hívők pékeknek. Az összerakott morzsákból egy minimum őrült világkép áll össze. Eszerint az Egyesült Államokat és az egész bolygót elmebeteg, kannibál (illetve sátánista) pedofilok összeesküvése irányítja, akik minden hatalmi központot és ágat a kezükben tartanak, kivéve az Egyesült Államok hadseregét. Az valahogy kimaradt nekik. A hadsereg kérte fel Trump elnököt, hogy induljon a választásokon, amiket meg is nyert, ámde most megjátssza a bolondot, hogy ne tűnjön fel a pedofil kannibáloknak, milyen okos is ő, és míg látszólag őrültségeket művel, a háttérben a pedofilok vezetőinek letartóztatását készíti elő.

Tombol az őrület

A Mueller-bizottság Q szerint nem Trump ellen vizsgálódik, az csak a legenda, valójában Barack Obama és Hillary Clinton körül szorul a hurok, és már csak napok kérdése, hogy rács mögé kerüljenek. Mondjuk elég régóta napok kérdése, de senki sem mondta, főleg Q nem, hány napról van szó. Ezenkívül Angela Merkel Adolf Hitler unokája, a Las Vegas-i mészárlást a Clintonok szervezték, és a célja Mohammad Bin Salman szaúdi trónörökös meggyilkolása volt. Szóval tombol a paranoia.

Ráadásul mindez sajnos már nem marad a világhálón: a Q-hívek rendeztek már tüntetést Washingtonban, próbálták megtámadni a Hoover-gátat és egy hajléktalankolóniát, sőt maga Q is fenyegetően lépett fel, mikor először kiposztolt egy képet a Trumppal perben álló Stormy Daniels pornósztár ügyvédjének az irodájáról, aztán még egyet, egy férfiról, aki ott várakozik, fegyverrel a kezében. Mondjuk az ügyvéd nem ijedt meg: rendőrt hívott, és a fegyveres eltűnt. Ezek a fegyveresek rosszul bírják az egyenruhás társaságot.

Rejtvények nyelvén

Persze Q rejtvényekben beszél. Ha egy tökéletesen értelmetlen mondatában szerepel Irán neve és másnap a hírekben is megjelenik, akkor az bizonyíték Q mindentudására – ha meg nem szerepel, akkor az olvasó volt a hülye, aki rosszul fejtette meg a rejtvényt. Minden jelenthet mindent, bármi bármit. Kész elmebaj. És ha visszakanyarodunk ahhoz a kérdéshez, hogy kicsoda Q, arról is megoszlanak a vélemények. A rajongók szerint lehet Steve Bannon, Trump fia, Donald Jr., Jared Kushner, sőt adja magát a feltételezés: maga Donald Trump.

Utóbbi ezt nem erősíti meg, de nem is cáfolja, hagyja inkább terjedni a mítoszt.

Ez az utóbbi időszak legkártékonyabb manipulációja, természetesen semmi köze az Egyesült Államok elnökéhez, de nem is spontán jött létre: ez bizony a tömeggondolkodás befolyásolásának mestereire vall. Ez az eddigi legütősebb, leghatékonyabb konteó. Ha A Gyűrük Urából akarnánk hasonlatot venni: a Konteók Egy Gyűrűje.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!