Fél év helyett egyetlen hónap alatt sikerül elkezdeni szakszerűen kezelni a rákos betegeket a Kaposvári Onkológiai Centrumban – a „villámtempó” pedig részben egy új szoftvernek és a kórházi munkarend átszervezésének köszönhető. A kórház egyfajta betegmenedzselő rendszert működtet, ami egyszerűsíti az onkológiai betegutakat, és hatodára rövidíti a kezelés megkezdése előtti időt. A titok „csupán” annyi, hogy a célirányos, szervezett intézményi csapatmunka és az említett szoftver eredményeképp a betegek nem vesznek el az ellátórendszer útvesztőjében.

 
Készül a diagnózis - illusztráció

A részleteket munkatársunk, Krausz Viktória írta meg "Életmentő protokoll" című cikkében, amely a friss VH-ban olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

A témához kapcsolódik, hogy majdnem pontosan két évvel ezelőtt lapunk nagy figyelmet keltő összefoglalóban mutatta be a daganatos betegséggel diagnosztizált magyarországi páciensek helyzetének tarthatatlanságát:


A "Rákosok ezrei tűnnek el a kavarodásban - Angolával vagyunk egy szinten" című írásból kiderült, hogy az akkori helyzet szerint  "csaknem 20 ezer magyar daganatos betegről kevesebbet tudott a nemzetközi nyilvántartás, mint amennyi a hazai statisztikákban szerepelt. - Mi alapján készülnek a magyar statisztikák? - Miért nem gyógyulhatunk úgy, ahogy megérdemelnénk?" A részletek itt olvashatók.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!