2015 a hatalmas felfedezések éve volt: a rákkutatásban a tudósok több olyan módszerről is beszámoltak, amelyek akár végleg legyőzhetik a daganatos megbetegedéseket – vagy legalábbis egy részüket. Csakhogy a statisztikák továbbra is elkeserítőek: világszerte egyre többen halnak meg valamilyen rákos elváltozás következtében, Magyarország pedig különösen rosszul teljesít, évente mintegy 80 ezer új daganatos esetet regisztrálunk. Ráadásul az előrejelzések is riasztóak, előreláthatóan a következő években még több embernél diagnosztizálnak daganatos betegségeket. Hol az ellentmondás? Ha megvan az ellenszer, miért nem győzzük le az egyik legpusztítóbb kórt?

 
Mikor lesz gyógyítható? - Összeállítás a Vasárnapi Hírek október 24-i számában

Évente több alkalommal olvashatjuk a szenzációt: megtalálták a rák ellenszerét. - Csakhogy sokat kell várni, hogy a kutatók eredményeiből valóban gyógymód legyen - Magyarországon még mindig rengetegen halnak meg valamilyen daganatos betegségben.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Összeállításunk, "Mikor lesz gyógyítható?" címmel az október 24-én megjelent Vasárnapi Hírek 14. és 15. oldalán jelent meg.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!