Olimpia Rióban és itthon: megfizethetetlen élmény

 
 
 

Brazíliában már úton van az olimpiai láng, még két hét, és a riói stadionban is fellobban a fáklya. Egy forrongó, gazdasági és egészségügyi problémákkal küszködő ország készül a játékokra. A hadsereg csak Rióban kész 80 repülőgépet, drónokat és hadihajókat bevetni. A biztonságra 85 ezer fegyveres vigyáz majd. A 31. újkori nyári játékok szervezői eközben igyekeznek úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben menne. Bár a héten lekapcsoltak néhány terroristát az országban, vasárnap megnyitják az olimpiai falut, ahol 45 automatából 450 ezer óvszert osztanak szét a sportolók között. Mi, magyarok is nagyon készülünk: 158 sportoló és majd’ ugyanennyi kísérő utazik Rióba.
Sportvezetőink szerint, ha minden jól megy, túlszárnyalhatjuk a londoni 8 aranyat. És ha ez összejön, borítékolható, hogy még az eddiginél is kevésbé lesznek hallhatók a budapesti rendezést ellenző hangok.


A 2015-ben meghirdetett Magyar Olimpia Társadalmi Párbeszéd programja kapcsán szerettük volna egy asztalhoz ültetni a rendezést támogató és ellenző mozgalom képviselőit. A megbeszélt találkozóra azonban – az előzetes megállapodás ellenére – csak az Olimpiát? Ne. mozgalom képviselője, Fodor Márk jött el. A Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) kommunikációs munkatársa szerkesztőségünkkel azt közölte, hogy az ilyesfajta „élő” beszélgetéseknek csak a televízióban vagy a rádióban látja értelmét. Természetesen, ha kérdésünk van, azt írásban feltehetjük.

Interjúnk az Olimpiát? Ne. mozgalom vezetőjével a július 23-án megjelent Vasárnapi Hírek 10. oldalán, e heti ötkarikás portrénk a 29. oldalon, az olimpiai faluk történetét bemutató cikkünk a 30. oldalon található.A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a következő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Páros interjúnak indult, de Fodor Márk végül egyedül maradt érveivel. Pedig ideje lenne végre komolyan beszélni róla: tényleg kell nekünk olimpia?
Kövesdi Péter interjúja „Megfizethetetlen élmény” címmel friss lapunkban.A valaha volt legnagyobb olimpiai falu várja a sportolókat Rióban - A fejlesztéseket a városok jó ideje stratégiai célokra használják - A tervezésnél a biztonság éppen olyan fontos szempont, mint a kényelem.
„Falu, de csak egy hónapig” - Szabó Kata összeállítása az olimpiai faluk történetéről a friss VH-ban.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!